Η MYTILINEOS κατασκευάζει το μεγαλύτερο data center στην Ελλάδα

Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) μέσω του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης αναλαμβάνει την κατασκευή του μεγαλύτερου data center στην Ελλάδα.

Το Athens-3 (ATH3), όπως θα ονομάζεται, θα είναι το νέο, υπερσύγχρονο data center της Lamda Hellix, A Digital Realty Company, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί. Το εν λόγω έργο έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα Athens-1 & Athens-2 (ATH1 & ATH2), θα είναι το μεγαλύτερο data center στην Ελλάδα, καλύπτοντας μια έκταση κτηριακών εγκαταστάσεων 8.600 τ.μ., ενώ θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τα Tier III standards και θα πιστοποιηθεί κατά LEED. 

Παράλληλα, το ATH-3 θα μπορεί να τροφοδοτείται κατά 100% με «πράσινη» ενέργεια, ελαχιστοποιώντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εν λόγω επένδυσης. Η δυναμικότητά του θα φτάνει τα 6.8MW, ενώ η πρώτη φάση των εργασιών αναμένεταινα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο Τομέας Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της MYTILINEOS συνεχίζει να αναπτύσσεται δυναμικά σε αγορές με υψηλές απαιτήσεις στην εκτέλεση πολύπλοκων τεχνικών έργων, κεφαλαιοποιώντας την 20ετή εμπειρία σε παρόμοια έργα. Η συνεργασία με την Digital Realty, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην αγορά των data centers με πάνω από 290 εγκαταστάσεις σε 26  χώρες, αναδεικνύει μια νέα δυναμική και έρχεται να προστεθεί σε ένα συνεχώς αυξανόμενο portfolio έργων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Share...

nea

Next Post

Ο Γ. Παπανδρέου σε Δίστομο, Αράχωβα, Δελφούς

Τε Φεβ 2 , 2022
Ολιγοήμερη, απόδραση για τον τέως πρωθυπουργό Γιώργο  Παπανδρέου που επισκέφθηκε το χιονισμένο Παρνασσό, το Δίστομο, την Αράχωβα και τους Δελφούς.  Την ανεπίσημη επίσκεψη δημοσιοποίησε ο ίδιος με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο ίνσταγκραμ σημειώνοντας στην λεζάντα  “Με το Δήμαρχο Διστόμου και φίλους, στο Δίστομο” . Τη Δευτέρα βρέθηκε στο Δίστομο, […]

Σας ενδιαφέρουν