“Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος Τσακλόγλου”

1 min read

“Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος Τσακλόγλου που πετσοκόβει χιλιάδες συντάξεις χηρείας, γήρατος και αναπηρίας” ζήτησε η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Γιώτα Πούλου με αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Επικαλέστηκε μάλιστα το αίτημα του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Βοιωτίας για άμεση απόσυρση της “απαράδεκτης «ψευδοερμηνευτικής» εγκυκλίου που παρουσίασε ο Υφυπουργός κ. Τσακλόγου παραμονή Πρωτοχρονιάς και η οποία πετσοκόβει χιλιάδες συντάξεις δικαιούχων «διπλών δικαιωμάτων», δηλαδή χηρείας και αναπηρίας ή χηρείας και γήρατος”.

Σε γραπτή δήλωση της η κ. Πούλου αναφέρει:

Σε μια περίοδο που η υγειονομική κρίση και η εκρηκτική ακρίβεια συρρικνώνουν τα εισοδήματα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβάλλει με αναλγησία δυσβάσταχτες περικοπές στις συντάξεις των συνταξιούχων χηρείας και αναπηρίας, δηλαδή των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που φτάνουν τα 268 ευρώ τον μήνα!

Η προφορική μερική υπαναχώρηση του Υπουργείου, ότι οι διατάξεις δεν θα εφαρμοστούν για όσους έγιναν συνταξιούχοι από το 2016 μέχρι και 31/12/2021, δεν διορθώνει ουσιαστικά τίποτα, αφού παγιώνει τις άδικες περικοπές για τους νέους συνταξιούχους.

Επιπλέον, δημιουργούνται συνθήκες άνισης μεταχείρισης μεταξύ συνταξιούχων «δύο ταχυτήτων», πριν και μετά την 1/1/2022, και εγείρονται ζητήματα συνταγματικότητας, στη βάση του άρθρου 4 του Συντάγματος περί ισότητας…

Ωστόσο, ούτε οι προ του 2016 συνταξιούχοι είναι ασφαλείς, αφού με τη νέα εγκύκλιο δεν θα δουν ποτέ αυξήσεις στις συντάξεις τους, λόγω μεγέθυνσης της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς», ενώ αρνητικά επηρεάζονται και οι αγρότες που έχουν καταστεί συνταξιούχοι από το 2017 και μετά!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή, ζήτα από την Κυβέρνηση να κάνει άμεσα αποδεκτό το αίτημα του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Βοιωτίας, αλλά και των συνταξιούχων όλης της χώρας και να αποσύρει συνολικά την προκλητική εγκύκλιο.

Share...

Διαβάστε επίσης...