Ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Χαρδαλιάς στην ΕΑΒ

Στη φωτογραφία εικονίζονται (από αριστερά προς τα δεξιά) ο Διευθύνων  Σύμβουλος της ΕΑΒ, κ. Δ. Παπακώστας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κ. Φλώρος, ο Πρόεδρος της ΕΑΒ κ. Ι. Κούτρας και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΒ κ. Νεκτ. Μπανάκας.

Τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στο Σχηματάρι επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ενημερώθηκε για την πρόοδο των προγραμμάτων που εκτελεί με επιτυχία η ΕΑΒ. Ο Υφυπουργός συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου. 

Τα στελέχη της Διοίκησης παρουσίασαν την πορεία των εργασιών για προγράμματα-κλειδιά που ενισχύουν την εθνική άμυνα της χώρας. Ανάμεσά τους η αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας F-16 Block 52 Advanced και 52+ σε Viper, που αποτελεί προτεραιότητα για την ΕΑΒ. Είναι μια τεράστια πρόκληση που δίνει στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία συγκριτικό πλεονέκτημα στις διεθνείς αγορές. Το πρόγραμμα εκτελείται με βάση τα στενά χρονοδιαγράμματα, ενώ μέχρι τώρα έχουν ενταχθεί εννέα αεροσκάφη. 

Επίσης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion. Μαζί με το αεροσκάφος ενδιάμεσης λύσης, το οποίο έχει ήδη παραδοθεί, θα ενισχύσουν τη δυνατότητα του Πολεμικού Ναυτικού να εκτελεί περιπολίες, αναγνωρίσεις και ανθυποβρυχιακό πόλεμο. 

Την ίδια ώρα επιταχύνεται η εκτέλεση όλων των προγραμμάτων που έχει αναλάβει η ΕΑΒ, ενώ η εταιρεία δίνει έμφαση στο σχεδιασμό νέων προϊόντων: Έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη Μη Επανδρωµένων Εναέριων Οχηµάτων (UAV) με χρηματοδότηση του υπουργείου Οικονομικών. Σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εισέρχεται και στο χώρο των δορυφορικών συστηµάτων.

Το 2021 η ΕΑΒ ενίσχυσε με 420 εργαζομένους το στελεχικό δυναμικό της, ενώ το 2022 προγραμματίζονται επιπλέον 350 προσλήψεις. 

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Χαρδαλιάς κατά την επίσκεψή του στους χώρους παραγωγής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δουλειά που γίνεται στην ΕΑΒ και τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει η Διοίκηση σε συνεργασία με το ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των σύγχρονων προκλήσεων. Διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Πολιτείας, με στόχο την επίτευξη αμοιβαίως επωφελών αποτελεσμάτων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ κ. Δημήτρης Παπακώστας δήλωσε: «Το 2022 θα είναι μια χρονιά μεγάλης προόδου για την ΕΑΒ, η οποία επεκτείνει συνεχώς τις δραστηριότητές της, αποσπά τα εύσημα από τους συνεργάτες της, ενώ με τα εκπαιδευτικά προγράμματα που εξελίσσονται για εκατοντάδες νέους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν εξάγει τεχνολογία και τεχνογνωσία. Τον τελευταίο χρόνο η ΕΑΒ πέτυχε θετικά οικονομικά αποτελέσματα, ώστε τη νέα χρονιά να είναι ακόμη πιο ανταγωνιστική. Αυτή την Αεροπορική Βιομηχανία έχει ανάγκη η χώρα».

Share...

nea

Next Post

“Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος Τσακλόγλου”

Σα Ιαν 15 , 2022
“Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος Τσακλόγλου που πετσοκόβει χιλιάδες συντάξεις χηρείας, γήρατος και αναπηρίας” ζήτησε η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Γιώτα Πούλου με αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Επικαλέστηκε μάλιστα το αίτημα του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Βοιωτίας για άμεση απόσυρση της “απαράδεκτης «ψευδοερμηνευτικής» εγκυκλίου που παρουσίασε […]