«Στη Βουλή τα αιτήματα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για την αναγκαιότητα στήριξης των επιχειρήσεων, που πλήττονται από την πανδημία»

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, με άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση – αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ζητά την άμεση αντιμετώπιση των αιτημάτων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για την αναγκαιότητα στήριξης των επιχειρήσεων, που πλήττονται από την πανδημία.

Με την παρέμβασή του, ο βουλευτής προωθεί στους αρμόδιους Υπουργούς το έγγραφο του Προέδρου Επιμελητηρίου Βοιωτίας με το οποίοεπισημαίνεται ότι η επιχειρηματική κοινότητα της Βοιωτίας και συνολικά της χώρας γενικά αντιλαμβάνεται την ανάγκη επιβολής περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας όμως, ταυτόχρονα επιβάλλεται, όταν ανακοινώνονται μέτρα, που περιορίζουν τις δυνατότητες λειτουργίας των επιχειρήσεων, να υπάρχουν και ανάλογες δράσεις στήριξης.

Για τους συγκεκριμένους και απόλυτα αιτιολογημένους λόγους, το Επιμελητήριο Βοιωτίας αιτείται από την Κυβέρνηση:

  1. ​Την κατάργηση της επιστροφής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.
  2. Την χρονική μετάθεση των υποχρεώσεων, που έχουν οι επιχειρήσεις. 
  3. Την αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές ή που θα έχουν μεγάλη μείωση τζίρου.  
  4. Την επιδότηση ενοικίου των επιχειρήσεων, που πλήττονται για τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο και την ενίσχυση της ρευστότητας τους, μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων.
  5. Την μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης στο 6%, ως ένα μέτρο, που θα ανακόψει ένα νέο κύμα ακρίβειας, θα ενδυναμώσει την κατανάλωση και θα εξομαλύνει την αγορά.
  6. Την άμεση παρέμβαση για τον εξορθολογισμό του κόστους ενέργειας των επιχειρήσεων και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Ο Γιώργος Μουλκιώτης αναγνωρίζει τα δικαιολογημένα, εύλογα και δίκαια αιτήματα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και ζητά να δοθεί άμεση λύση με την λήψη στοχευμένων μέτρων.  

Share...

nea

Next Post

“Η κυβέρνηση να στηρίξει τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία”

Τε Ιαν 5 , 2022
Με Αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Γιώτα Πούλου μετέφερε στη Βουλή το δελτίο τύπου που δημοσίευσε σήμερα το Επιμελητήριο Βοιωτίας, απαιτώντας από την κυβέρνηση τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη στήριξη όλων των επιχειρήσεων που πλήττονται από […]