Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος το πρόβλημα της άρδευσης στον Ορχομενό

Bynea

01/07/2026

Σε υψηλό επίπεδο μεταφέρεται το σοβαρό ζήτημα της ανεπαρκούς παροχής αρδευτικού νερού από τον Μόρνο, που εξακολουθεί να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στους αγρότες του Δήμου Ορχομενού. Ο δήμαρχος Γιώργος Τζαβάρας ανακοίνωσε ότι θα θέσει το θέμα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου, καθώς και στη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, διεκδικώντας άμεσες απαντήσεις και οριστική επίλυση του προβλήματος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Τζαβάρας, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής προς τους αρμόδιους φορείς, η ροή του αρδευτικού νερού παραμένει προβληματική, με αποτέλεσμα να εντείνονται η ανησυχία και οι διαμαρτυρίες των παραγωγών, καθώς η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη και κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Ο δήμαρχος υπογραμμίζει ότι η δημοτική αρχή βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση και θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις προς κάθε αρμόδια κατεύθυνση, με στόχο την πλήρη αποκατάσταση της ομαλής άρδευσης και τη διασφάλιση της αγροτικής παραγωγής, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας.

Share...

Bynea