Από τον Πύργο άναψε η «φλόγα» της Αποκριάς στον Δήμο Ορχομενού

Bynea

16/02/2026

Με ζεστή ατμόσφαιρα, κρασί και παραδοσιακό κέφι ξεκίνησαν οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις

Με ενθουσιασμό και έντονο το στοιχείο της παράδοσης ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου οι φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις από το Δ.Δ. Πύργου, το μικρό αλλά ιδιαίτερα δραστήριο δημοτικό διαμέρισμα του Δήμος Ορχομενού.

Η τοπική κοινότητα, υπό την καθοδήγηση του προέδρου της Βαγγέλης Χαλβατζής, είχε το γενικό πρόσταγμα της διοργάνωσης, δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη των αποκριάτικων εορτασμών σε ολόκληρη την περιοχή. Η «καλή φωτιά» που άναψε στο κέντρο του χωριού αποτέλεσε το επίκεντρο της βραδιάς, γύρω από το οποίο συγκεντρώθηκαν κάτοικοι και επισκέπτες, ανταλλάσσοντας ευχές και χαμόγελα.

Το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Ορχομενού Γιώργος Τζαβαράς, ο οποίος συμμετείχε στη γιορτινή ατμόσφαιρα, συνομιλώντας με τους κατοίκους και απολαμβάνοντας μαζί τους ένα ποτήρι κρασί. Η βραδιά κύλησε σε κλίμα ζεστό και οικογενειακό, με τη φωτιά να συμβολίζει το ξεκίνημα μιας περιόδου χαράς και συλλογικότητας.


Η Αποκριά ως σημείο συνάντησης της κοινότητας

Ο Πύργος απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι, παρά το μικρό του μέγεθος, διαθέτει ζωντανό κοινωνικό ιστό και διάθεση για προσφορά. Η συμμετοχή μικρών και μεγάλων ήταν μαζική, επιβεβαιώνοντας ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις αποτελούν ευκαιρία συνάντησης, αναβίωσης εθίμων και ενίσχυσης των δεσμών της τοπικής κοινωνίας.

Η έναρξη από το Δ.Δ. Πύργου έδωσε τον τόνο για τη συνέχεια, με το εορταστικό πρόγραμμα να αναμένεται πλούσιο τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρο τον Δήμο.

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις συνεχίζονται, μεταφέροντας το κέφι και τη ζωντάνια σε κάθε γωνιά της περιοχής, μέχρι την κορύφωση των εορτασμών.

Share...

Bynea