Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Συμεών, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 6 Φεβρουαρίου 2026 ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πελεκάνος.
Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε εγκάρδια τον κ. Γενικό και του απηύθυνε θερμές ευχές για καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στην άσκηση των νέων του καθηκόντων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που άπτονται της κοινωνικής συνοχής, της ασφάλειας και της συνεργασίας των θεσμών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Πελεκάνος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για τη θερμή υποδοχή και τον διαβεβαίωσε ότι η ήδη άριστη συνεργασία και η στενή σχέση μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας θα συνεχιστούν και θα ενισχυθούν περαιτέρω, με γνώμονα την εξυπηρέτηση και την προστασία των συμπολιτών μας.
Η συνάντηση επιβεβαίωσε το πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, αναδεικνύοντας τη σημασία της σύμπραξης Εκκλησίας και Πολιτείας σε ζητήματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.
