Στην τελετή έναρξης 1ου Περιφερειακού Συνεδρίου Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου ο Δήμαρχος Δελφών

1 min read

Π. Ταγκαλής: «Ο αθλητισμός μας δείχνει το δρόμο και οφείλουμε να τον ακολουθήσουμε»

Στην τελετή έναρξης του 1ου Περιφερειακού Συνεδρίου Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα, χθες Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής.

Το 1ο Περιφερειακό Συνέδριο Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου, με τίτλο «Το μέλλον παίζεται στο δικό μας γήπεδο», το οποίο θα πραγματοποιείται στην Άμφισσα έως την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, συνδιοργανώνεται από την Ε.Π.Ο. και την Ε.Π.Σ. Φωκίδας, με την υποστήριξη του Δήμου Δελφών και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ επιστημονικά συμβάλουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην τελετή, που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Τμήματος Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Άμφισσα, έδωσαν το παρών εκπρόσωποι αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Ε.Π.Ο. της Ε.Π.Σ. Φωκίδας, Συλλόγων, Σωματείων και φορέων της περιοχής, καθώς και πλήθος κόσμου. 

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τη Διοίκηση της Ε.Π.Ο. για την επιλογή της να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο στην πόλη της Άμφισσας, ενώ παράλληλα συνεχάρη τη Διοίκηση της Ε.Π.Σ. Φωκίδας για την άρτια διοργάνωση. «Κάθε δράση που σχετίζεται με τον υγιή αθλητισμό, πολύ περισσότερο κάθε δράση που αφορά στην ενασχόληση του παιδιού με αυτόν, αντικείμενο στο οποίο εστιάζει το Συνέδριο, είναι αυτονόητο πως έχει σύμμαχο το Δήμο μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ταγκαλής, προσθέτοντας: «Παιδί σημαίνει παιχνίδι, άλλωστε, οπότε χρέος μας είναι μία κατηγορία αυτού που περνά μέσα από την άθληση να τη διασφαλίσουμε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις». Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην έμπρακτη αναγνώριση, από πλευράς Δήμου, της σημασίας του αθλητισμού στην καθημερινότητα των πολιτών, απόδειξη της οποίας είναι η συνεχής βελτίωση των υποδομών τα τελευταία χρόνια, μεταξύ αυτών και του γηπέδου της Ε.Π.Σ. Φωκίδας, που αποδίδεται πλέον προς χρήση στα σωματεία της περιοχής με νέο συνθετικό χλοοτάπητα. «Αποτελεί τιμή για την πόλη μας η επιλογή να δοθεί εδώ η σέντρα της επετείου των 20 ετών από την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ένα γεγονός που εκτός των άλλων είναι και ένα μήνυμα ζωής για όλους μας: Όλα είναι εφικτά, ακόμα και τα πιο δύσκολα, αρκεί να εργαστούμε σκληρά, μεθοδικά με σχέδιο και κυρίως ομαδικά», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Ταγκαλής.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο δείπνο που ακολούθησε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Π. Ταγκαλής απέδωσε τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό γενικότερα, στον Πρόεδρο της Ε.Π.Ο. κ. Τάκη Μπαλτάκο, την οποία παρέλαβε ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης,  καθώς και στον Πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Φωκίδας κ. Φάνη Αγγέλου.

Share...

Διαβάστε επίσης...