Γ. Μουλκιώτης: «Ποιος είναι ο σχεδιασμός τη Κυβέρνησης για την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού όλο το έτος;»

1 min read

Ο βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με ερώτηση απευθυνόμενη στους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ζητά σαφείς απαντήσεις  για τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ενεργειακής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης αλλά και την λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η ανάπτυξη της χιονοδρομίας, του χειμερινού τουρισμού και των δραστηριοτήτων βουνού, όλο το χρόνο, είναι μια από τις μεγάλες ευκαιρίες της χώρας για ποιοτικό τουρισμό. 

Τονίζεται ότι για την αναβάθμιση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού και την λειτουργία του, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) οφείλει να λάβει υπόψη νέες συνθήκες κλιματικής κρίσης, καθώς οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού δεν είναι βιώσιμο να λειτουργούν για λίγες εβδομάδες ή μήνες το χρόνο.

Υπογραμμίζεται ότι, απαιτούνται μέτρα και πολιτικές, και από την ΕΤΑΔ ΑΕ και από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που θα διαχειριστούν ορθά και σύμφωνα με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, όπως και θέματα διαχείρισης νερού και  απορριμμάτων. Ταυτόχρονα, απαιτείται νέος σχεδιασμός για το ποιες πίστες θα πρέπει να «αναπτυχθούν» αλλά και πως το Χιονοδρομικό θα μπορέσει να λειτουργήσει όλο το χρόνο, με δράσεις φιλοξενίας εκδηλώσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων και αναψυχής περιπάτου, ώστε να υποδεχθούν επισκέπτες, ορειβάτες, αναρριχητές, αθλητές και ερασιτέχνες ποδηλάτου.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν:

·       Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου – ΕΤΑΔ ΑΕ για την ανάπτυξη παράλληλων της χιονοδρομίας δραστηριοτήτων, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, στα όρια και στις υποδομές του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

·       Με ποια μέτρα, πολιτικές και χρηματοδότηση θα προχωρήσουν ζητήματα για το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού που αφορούν:

o   την εξοικονόμηση ενέργειας στο Κέντρο, αλλά και την ανάπτυξη συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας, 

o   την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, και

o   την αντιμετώπιση επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Share...

Διαβάστε επίσης...