Χθες το απόγευμα, στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, πραγματοποίησε συνάντηση με τους τοπικούς φορείς, ενημερώνοντάς τους, για τον κίνδυνο υποβάθμισης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, με την μεταφορά της έδρας του Πρωτοδικείου στη Θήβα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΔΣΛ κ. Δαλαμάγκας και ο δήμαρχος Λεβαδέων Δημήτρης Καραμάνης εξήγησαν όλο το παρασκήνιο του νομοσχεδίου που προβλέπει μεταξύ άλλων συγχώνευση των Πρωτοδικείων Λιβαδειάς και Θήβας σε μία έδρα.
Μία απόφαση που θα δημιουργήσει κακό προηγούμενο που θα συμπαρασύρει και άλλες κομβικές υπηρεσίες.
Με σύνθημα “Κάτω τα χέρια από το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς – ΟΧΙ στην υποβάθμιση της πρωτεύουσας του νομού” ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στα σχέδια της κυβέρνησης για την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου.
Ο ΕΣΛ συμπαραστέκεται μαχητικά σε κάθε προσπάθεια των θεσμών της πόλης της Λιβαδειάς, ως πρωτεύουσα του νομού, να μην επιτρέψουν την υποβάθμισή της και καλεί τα μέλη του και όλους τους υπεύθυνους πολίτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων!
Είναι ημέρες ευθύνης για το μέλλον της πόλης μας και οφείλουμε να διεκδικήσουμε και να προστατεύσουμε την τήρηση των νόμων!
Τέλος στη συνάντηση αποφασίστηκε σήμερα, να γίνει η πρώτη κινητοποίηση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο τις ώρες από 8:00-12:00.
