Παππάς … εκτός ορίων

1 min read

Γιά πρώτη φορά πιστοί ενορίας του Δήμου Λιβαδειάς είδαν έναν παππά να ωρύεται σε βαθμό «κακουργήματος», όταν αντίκρυσε εκκλησιαζόμενη να φορά μάσκα προστασίας από τον covid-19. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε Ιερό Ναό της πόλης της Λιβαδειάς όταν πιστή πλησίασε να πάρει από τον παππά τον αγιασμένο άρτο (αντίδωρο) έχοντας κατεβάσει την μάσκα της.

Ο παππάς άρχισε να φωνάζει προσβάλλοντας πρώτα τον εαυτό του και στη συνέχεια την εκκλησιαζόμενη με τους παρευρισκόμενους να παρακολουθούν εμβρόντητοι τον εκτός ορίων παππά. Φαίνεται ο παππάς ως άνθρωπος του Θεού ήθελε να προστατέψει τους πιστούς από το «εμβόλιο» εκτός και αν ο ίδιος έχει εξουσιοδοτηθεί από τον Θεό, για το σκοπό αυτό, γεγονός που σίγουρα δεν γνωρίζουν οι απλοί θνητοί. Η εκκλησία είναι μεν σπίτι του Θεού αλλά φαίνεται είναι και σπίτι του εκάστοτε παππά εκτός και αν η Εκκλησία επιληφθεί και επαναφέρει τον ….παππά στα καθήκοντά του.

Συχνά γινόμαστε μάρτυρες ανθρώπων της εκκλησίας που «διαμαρτύρονται» γιατί ο κόσμος απομακρύνεται από την εκκλησία αλλά με τέτοιους παππάδες όχι μόνο θα απομακρύνονται αλλά ακόμη θα …τρέχουν χωρίς να κοιτάζουν πίσω τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Το περιστατικό ήρθε σε γνώση της εφημερίδας μετά από επίσημη καταγγελία, γι΄αυτό άλλωστε και το αναφέρουμε ευελπιστώτας ότι να επέμβουν οι θρησκευτικές αρχές για τα …δέοντα.

Share...

Διαβάστε επίσης...