Γ. Μουλκιώτης: “Αβέβαιο το μέλλον των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ…”

1 min read

Ο βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης,με ερώτηση απευθυνόμενη στον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, ζητά ξανά άμεση απάντηση για το μέλλον των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, μετά την άρνησή του να αποσαφινήσει τι μέλλον γενέσθαι για εκείνους μετά την λήξη των συμβάσεων στις 31.12.2023.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι οι αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ότι η διαδικασία της ειδικής διαχείρισης, η οποία θεσπίστηκε με τον ν. 4664/20202, θα οδηγήσει σε απαξίωση και κλείσιμο της εταιρίας, πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ειδικής εκκαθάρισης, δυστυχώς επαληθεύτηκαν. 

Τονίζεται εκ νέου ότι στις 7 Φεβρουαρίου 2024, λήγει η Ειδική Διαχείριση της ΛΑΡΚΟ, μετά την τελευταία παράταση, από τις πολλοστές παρατάσεις,  που δόθηκε τον περασμένο Μάρτιο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης, ενώ, με την ίδια απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, παρατάθηκε και η παραμονή των εργαζομένων της εταιρείας έως τα τέλη του 2023.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι με την υπ΄αρίθμ. 97414/6-11-2023 απάντηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην υπ’ αρίθμ. 1262/66/20-10-2023 ερώτηση σε συνδυασμό με αίτηση κατάθεσης εγγράφων βουλευτών ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής παρατίθεται η ισχύουσα νομοθεσία, αλλά δεν δίνεται καμία απάντηση για το μέλλον των εργαζομένων. 

Κατόπιν αυτών, ο αρμόδιος υπουργός καλείται να δώσει άμεση και σαφή απάτνηση για το τι μέλλει γενέσθαι για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 31.12.2023.

Share...

Διαβάστε επίσης...