Αγγελική Ρουμπιέ: “Με το βλέμμα στην … Προοπτική της Λιβαδειάς…”

0 min read

1) Πώς θα αυτοπροσδιορίζατε τον εαυτό σας προκειμένου να συστηθείτε στους συμπολίτες σας;

Ζω και εργάζομαι στη Λιβαδειά, ως φιλόλογος στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στο 2ο ΓΕ.Λ. Λιβαδειάς. Αγαπώ τα παιδιά, αγαπώ το λειτούργημά μου και προσπαθώ να μην είμαι στάσιμη, κατακτώντας γνώσεις περισσότερες μέσω σπουδών που ακόμη πραγματοποιώ στις ανθρωπιστικές σπουδές: Ιστορία της Τέχνης, Θεατρικές Σπουδές και Πολιτική Επιστήμη. Ως χαρακτήρας, προσπαθώ να πορεύομαι έχοντας στην φαρέτρα μου την αγάπη των ανθρώπων που εκτιμώ, τα λάθη μου που συνειδητοποίησα και την ελπίδα πως τα καλύτερα είναι μπροστά μας, αρκεί να είμαστε ευγνώμονες, όχι αχάριστοι για όσα έχουμε βιώσει.

2) Ποιο ήταν το κίνητρό σας για την κάθοδο σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές;
‘ Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι να πούνε’, όπως έγραψε ο μεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής, ο Κ.Π. Καβάφης. Αισθάνθηκα, λοιπόν, ότι τώρα είναι η στιγμή που οι γνώσεις μου με θωρακίζουν, η βούλησή μου είναι σταθερή ώστε να ασχοληθώ με τα κοινά, προσφέροντας όσα μπορώ και όσα μου επιτρέψουν οι συμπολίτες μου, εάν, βέβαια, εκτιμήσουν την προσπάθειά μου αυτή. Και την προσωπικότητά μου, φυσικά.

3) Γιατί επιλέξατε τον συνδυασμό Συμφωνία Προοπτικής, του νυν Δημάρχου, Γιάννη Ταγκαλέγκα;
Με τον Γιάννη γνωριζόμαστε παιδιόθεν, οικογενειακώς. Εκτίμησα πολύ περισσότερο τον χαρακτήρα του μέσα από την διαχείριση ποικίλων κρίσεων κατά τη διάρκεια της θητείας του. Εκτιμώ πολύ την μετριοπάθειά του απέναντι σε ανθρώπους και γεγονότα, εκτιμώ το ότι επιθυμεί να ολοκληρώσει το όραμά του στη δεύτερη θητεία του, μετά τις εκλογές αυτές, αφού η υγειονομική κρίση αφαίρεσε, ουσιαστικά, τη δυνατότητα έργων τα πρώτα δύο σχεδόν χρόνια (2019/2020).

4) Ποιο είναι το στίγμα που θα θέλατε να αφήσετε εσείς στην πόλη, αν εκλεγείτε;
Δεν ξέρω αν θ αφήσω στίγμα! Το μόνο που μπορώ με απόλυτη σιγουριά και ενσυναίσθηση να καταθέσω, είναι ότι προτίθεμαι να δώσω προτεραιότητα στους νέους, να χτίσω τη σχέση τους με τον πολιτισμό, με την πόλη μας και να προσφέρω σε όλους τους δημότες, σε πόλη και χωριά, την ευκαιρία/ δυνατότητα να αξιοποιήσουν την τοπική ιστορία, τις παραδόσεις μέσα από πολιτιστικές δράσεις που θα τους δώσουν άλλη προοπτική.
Αυτός είναι ο χώρος όπου νιώθω οικεία και διαθέτω την απαραίτητη γνώση. Ξέρετε, μόνο η καλή διάθεση, η βούληση και η εργατικότητα, δυστυχώς, δεν επαρκούν για να υπηρετήσει κανείς τον τόπο του. Οι απαιτήσεις της εποχής μας προϋποθέτουν γνώσεις, ειδίκευση και συνεχή ενημέρωση, έχουν αλλάξει οι καιροί. Ο πολιτισμός συνιστά στάση ζωής, βρίσκεται παντού στην καθημερινότητά μας και ευελπιστώ ότι, τελικά, βγαίνει νικητής. Αρκεί να υπάρχει σωστή καθοδήγηση, ανοιχτό μυαλό και βλέμμα φωτεινό. Και, φυσικά, προτάσεις με ουσία, στοχευμένες, μακριά από την μιζέρια. Ο πολιτισμός μας πάει ένα βήμα μπροστά. Εξελισσόμαστε!

Share...

Διαβάστε επίσης...