Ο ουκρανικός στρατός καταγράφει μικρή πρόοδο έναντι των ρωσικών δυνάμεων

0 min read

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σημειώνει μικρή πρόοδο έναντι των ρωσικών δυνάμεων σε τμήματα της νότιας Ουκρανίας και νοτίως του Μπαχμούτ στα ανατολικά.

Στην αντεπίθεση που εξαπολύθηκε στις αρχές του περασμένου μήνα, το Κίεβο προσπαθεί να οδηγήσει τις ρωσικές δυνάμεις και πάλι πίσω στην ανατολική Ουκρανία και να προχωρήσει προς τις νότιες ακτές για να αποκόψει τη χερσαία γέφυρα μεταξύ της Ρωσίας και της υπό ρωσική κατοχή Κριμαίας.

Η πρόοδος ήταν βραδύτερη από ό,τι αναμενόταν αλλά η Ουκρανία έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες καθώς οι δυνάμεις της αντιμετωπίζουν ενισχυμένες ρωσικές γραμμές άμυνας όπου έχουν διασκορπιστεί νάρκες.

Ο Αντρίι Κοβάλιοφ, εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα μετακινήθηκαν προς την κατεύθυνση του χωριού Σταρομαγιόρσκε στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά σε οικισμούς που ανακαταλήφθηκαν από την Ουκρανία τον περασμένο μήνα στην περιοχή Ντονέτσκ. Τα ουκρανικά στρατεύματα ενισχύουν τις θέσεις που έχουν καταλάβει και οι ρωσικές δυνάμεις προβάλλουν ισχυρή αντίσταση, δήλωσε ο ίδιος. Στα ανατολικά, δήλωσε, οι ουκρανικές δυνάμεις απομάκρυναν ρωσικές μονάδες από θέσεις κοντά στο χωριό Αντριίβκα, νοτιοδυτικά του Μπαχμούτ. Οι ουκρανικές δυνάμεις διενεργούν επίσης επιχειρήσεις επιθέσεις βόρεια και νότια του Μπαχμούτ, δήλωσε ο Κοβάλιοφ.

Χάρη στα όπλα που παρείχαν Δυτικοί σύμμαχοι, το Κίεβο έχει ανακαταλάβει πάνω από 192 τετραγ. χιλιόμετρα γης στον νότο και 35 τετραγ. χιλιόμετρα στα ανατολικά από τότε που εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του, δήλωσε χθες αξιωματούχος από τον τομέα της άμυνας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Share...

Διαβάστε επίσης...