Κοινή πρωτοβουλία των τριών βουλευτών Βοιωτίας για τα προβλήματα άρδευσης

1 min read

Με πρωτοβουλία και των τριών Βουλευτών του Νομού Βοιωτίας, κ.κ. Λευτέρη Κτιστάκη, Γιώτας Πούλου και Γιώργου Μουλκιώτη, πραγματοποιήθηκε  ενημερωτική σύσκεψη σήμερα στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη, Φανής  Παπαθωμά,  για την άρδευση τόσο του κάμπου της Κωπαΐδας ο οποίος και βεβαίως είναι αρμοδιότητα της Π.Ε. Βοιωτίας, αλλά και των όμορων κτημάτων (εξωκωπαιδικά, ιδιόκτητα, κτήματα του αναδασμού) των οποίων η διαχείρισης της άρδευσης δεν ανήκει στην Π.Ε. Βοιωτίας.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ,  ο Αντιδήμαρχος Ορχομενού κ. Γρηγόρης Γαλάνης, αγρότες της  περιοχής, ο συνεργάτης της Αντιπεριφερειάρχη  κ. Γιάννης Τσιγαρίδας  και ο  υπεύθυνος  άρδευσης κ. Θανάσης  Πεσλής.

Η ενημέρωση αφορούσε τη σύσφιξη των κοινών δράσεων και ενεργειών ως προς το πότισμα του κάμπου γενικότερα και την ορθή διαχείριση του νερού. Η Π.Ε. Βοιωτίας  ανταποκρίνεται με επάρκεια και αποτελεσματικά στο πότισμα κτημάτων της αρμοδιότητά της  και παραμένει συνεργάσιμη και ανοικτή σε ενέργειες συνολικής αντιμετώπισης της άρδευσης και των κτημάτων τα οποία δεν είναι στη δική της αρμοδιότητα.

«Βρισκόμαστε στην κορύφωση της  άρδευσης  του κάμπου μας μέσα σε μία κλιματική αλλαγή η οποία δημιουργεί πρωτόγνωρα υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλη ξηρασία του εδάφους.

Σε εξαιρετικά καλό κλίμα παρουσιάστηκαν  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τα οποία είναι κοινά. Συμφωνήθηκαν συγκεκριμένες λύσεις για την συνολική ανακούφιση των καλλιεργητών.

Διαχειριζόμαστε το νερό με απόλυτο σεβασμό και δικαιοσύνη όλοι μας μέσα σε δύσκολες  κλιματολογικές συνθήκες έτσι ώστε να έχουμε  τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ευχαριστώ τους τρεις  βουλευτές, Λευτέρη Κτιστάκη, Γιώτα Πούλου και Γιώργο Μουλκιώτη, για τη συμπαράσταση και το έμπρακτο ενδιαφέρον τους. Τα προβλήματα απαιτούν ενωτικές και υπερκομματικές λύσεις , γιατί  η κοινωνία χρειάζεται ανθρώπους  να την υπηρετούν ενωτικά , συνθετικά και αποτελεσματικά

Είμαστε όλοι εδώ» , τόνισε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.

Share...

Διαβάστε επίσης...