Περιοδεία της Ρένας Δούρου στη Βοιωτία

1 min read

Σήμερα, Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, η Ρένα Δούρου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, επισκέφθηκε μαζί με την Βουλευτή Γιώτα Πούλου και αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Βοιωτίας και των οργανώσεων μελών, το Δίστομο και την πόλη της Λιβαδειάς.

Αρχικά, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας κ. Σταθά Γιάννη, επισκέφθηκε το Μουσείο Ναζισμού και την αγορά της περιοχής.

Στην συνέχεια, συνομίλησε με τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου της Λιβαδειάς, το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων και το ιατρικό προσωπικό, οπού συζητήθηκαν τα ζητήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αναδείχθηκε η συστηματική καταστροφική φιλοσοφία της ΝΔ όπου πρώτα απαξιώνει και μετά φέρνει τους ιδιώτες σαν μεσσίες, καθώς και η ανάγκη για ένα συνολικό βιώσιμο στρατηγικό σχέδιο που να οδηγεί σε μια κοινωνία αλληλεγγύης χωρίς ανισότητες. Η αποκατάσταση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ με ακύρωση των τελευταίων νόμων της ΝΔ, οι νέες δημόσιες υπηρεσίες για τους πολίτες με εγγυημένη κάλυψη των σύγχρονων υγειονομικών αναγκών κάθε πολίτη, η αντιμετώπιση της κρίσης στελέχωσης του ΕΣΥ μέσα από 15.000 στοχευμένες προσλήψεις, την κάλυψη των κενών λόγω συνταξιοδότησης και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων, καθώς και η γενναία μισθολογική αναβάθμιση των γιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων αποτελούν την βάση των 12 προγραμματικών αξόνων για ένα νέο ΕΣΥ.

Μετά το Νοσοκομείο, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επισκέφθηκε τον κεντρικό πεζόδρομο της Λιβαδειάς και συζήτησε τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας μέσα από τα κρίσιμα ζητήματα της ακρίβειας και των χαμηλών εισοδημάτων. Και κατέληξε σε καφέ της πόλης όπου η Ρένα Δούρου είχε συνάντηση με πολίτες, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στους οποίους απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με συνέντευξη στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του STAR KE,στην οποία η Ρ. Δούρου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κρυφή αντικοινωνική ατζέντα της ΝΔ μαρτυρά την αναξιοπιστία και την υποκρισία μιας αυτοδύναμης, ανεξέλεγκτης Δεξιάς εξουσίας».

Share...

Διαβάστε επίσης...