”Η φορολογική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα ψέματα της ΝΔ ”

Αλήθειες και ψέματα της ΝΔ για τη “φορολογική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη” παρουσιάζει η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

ΨΕΜΑ 1ο: Μειώσαμε τους φόρους; λέει η ΝΔ…
ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν το 2022 κατά 4 δισ. ευρώ, και μόνο στο πρώτο
τετράμηνο του 2023 από τη φορολογία αντλήθηκαν 1,5 δισ.

Από πού προέρχονται αυτά τα υπερέσοδα;

Μα φυσικά από τις τσέπες της μεσαίας τάξης και των ευάλωτων συμπολιτών μας, αφού η ασταμάτητη αύξηση των τιμών στα είδη λαϊκής κατανάλωσης (τρόφιμα και ενέργεια) οδηγεί, μέσω του ΦΠΑ και του ΕΦΚ που η ΝΔ δεν μείωσε, σε εκρηκτική αύξηση της έμμεσης φορολογίας.

ΨΕΜΑ 2ο: Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για δήθεν νέο “χαράτσι” 3,5 δισ. στις “επιχειρήσεις”…

ΑΛΗΘΕΙΑ: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προβλέπει ξεκάθαρα και αποκλειστικά την επιπλέον φορολόγηση ΜΟΝΟ των εταιρειών ενέργειας (ηλεκτρικού ρεύματος και διυλιστηρίων), που από τα μέσα του 2021 μέχρι τα τέλη του 2022 είχαν υπερκέρδη 6 δισ. ευρώ!
Προφανώς, η ΝΔ θέλει να διαφυλάξει τα υπερκέρδη των ολιγαρχών-χορηγών της.

ΨΕΜΑ 3ο: Η ΝΔ στηρίζει τη μεσαία τάξη…
ΑΛΗΘΕΙΑ: Η ΝΔ έχει αφαιμάξει τη μεσαία τάξη μέσω της “κρυφής” έμμεσης φορολογίας, ενώ ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει πλέον ότι η επιδοματική πολιτική είναι εντελώς “προσωρινή”.

Αντίθετα, το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δίνει ανάσα στη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, στους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους εποχιακά επισφαλώς εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, με δέσμευση για:
– Αφορολόγητο όριο στα 10.000 ευρώ
– Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
– Μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ
– Συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης

Στις 25 Ιουνίου υπερψηφίζουμε το ρεαλιστικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!

Share...

nea

Next Post

Τέσσερα προγράμματα ύψους σχεδόν 800 εκατ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση

Δε Ιούν 5 , 2023
Τέσσερα προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 800 εκατομμυρίων ευρώ για την ενέργεια κι η αναβάθμιση κατοικιών και την ανανέωση εξοπλισμού βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. Πρόκειται για τα προγράμματα «Εξοικονομώ 2023», «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω» για νέους, «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» και «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» που έχουν συγκεντρώσει ήδη σημαντικό ενδιαφέρον […]

Σας ενδιαφέρουν