Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. γιορτάζει την “Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος”

Ο ορισμός της 5ης Ιουνίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1972, έγινε με στόχο να προειδοποιήσει και να αφυπνίσει την παγκόσμια κοινότητα για τους κινδύνους που απειλούν το περιβάλλον.

Έκτοτε είναι γεγονός ότι υπήρξε ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης και αναδείχτηκαν περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως η εξάντληση της στιβάδας του όζοντος, οι τοξικές χημικές ουσίες και τα πλαστικά, η υπερθέρμανση του πλανήτη κ.α. για τα οποία πάρθηκαν αποφάσεις και εγκρίθηκαν κοινές πολιτικές για την αντιμετώπισή τους.

Παρόλο αυτά ο κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής τείνει αυξανόμενος και απειλητικός για το μέλλον του πλανήτη μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη οι διεθνείς οργανισμοί, οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, υιοθετώντας πολιτικές και μέτρα που θα αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και την περαιτέρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Ο Σ.Π.Ο.Α.Κ. έχοντας την ευθύνη του συντονισμού των ενεργειών για την προστασία και ορθολογική διαχείριση του προστατευόμενου οικοσυστήματος του Κορινθιακού Κόλπου, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας πολίτες και φορείς της περιοχής.                                                                                                                              

Share...

nea

Next Post

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα καταργήσει τον ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο!

Κυ Ιούν 4 , 2023
Πόσο θα πληρώνουν οι αγρότες; Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε 1000 λίτρα Αγροτικού Πετρελαίου (εσωτερικής καύσης diesel) προκύπτει όφελος: ΜΕΙΟΝ 410 ευρώ από την κατάργηση του ΕΦΚ. ΜΕΙΟΝ 98,4 ευρώ (410 x 24%) από τη μείωση του ΦΠΑ. Συνολικό όφελος: 410+98,4=508,4€ ανά 1000 λίτρα. Αγροκτηνοτροφικό πετρέλαιο στην αντλία, […]

Σας ενδιαφέρουν