Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία της 19ης Μαίου στην πόλη της Λιβαδειάς

Ολοκληρώθηκαν  οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία της 19ης Μαίου στην πόλη της Λιβαδειάς.

Την Κυριακή 14 Μαΐου ,στον Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς, τελέσθηκε  μνημόσυνο  κα εψάλλη Επιμνημόσυνη Δέηση. Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.

Την Επετειακή ομιλία εκφώνησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», Τριαντάφυλλος Υφαντίδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου ,στον αύλειο χώρο της «ΝΕΡΟΤΡΙΒΗΣ», έναντι των Γραφείων του Συλλόγου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές των Ελλήνων του Πόντου, σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων και την ΣΠΟΣ Ν.Ελλάδος & Νήσων.

Οι καλεσμένοι παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό από τις μαύρες ημέρες της Γενοκτονίας, μέσα από τις εκφραστικές αφηγήσεις, του αφηγητή Γιώργου Λάιου και σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Ταγκαλέγκας ,έκανε εκτενή και εμπεριστατωμένη αναφορά των ιστορικών γεγονότων της Γενοκτονίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και άναμμα κεριών στην Μνήμη των θυμάτων.

Ο πρόεδρος Υφαντίδης Τριαντάφυλλος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ποντίων Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης», ευχαριστούν όσους με την παρουσία και την συνεισφορά τους, συνετέλεσαν στην  πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Share...

nea

Next Post

Την Κυριακή στις 6 μμ η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις 21 Μαΐου

Τρ Μάι 23 , 2023
Επισπεύδεται κατά τέσσερις ημέρες η σύγκληση της Βουλής, που προήλθε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Σύμφωνα με νεότερο Διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και μετά από σχετική πρόταση της κυβέρνησης, η Βουλή θα συγκληθεί σε Α’ τακτική Σύνοδο, την Κυριακή 28 Μαΐου, αντί της Πέμπτης 1η […]

Σας ενδιαφέρουν