Νέα έργα και δράσεις εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

1 min read

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τάσου Χρονά τηρήθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης σήμερα, Τρίτη 04 Απριλίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» (Αινιάνων 6-8, Λαμία) και μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.

Ακολούθως, ορκίστηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Φθιώτιδας ο Αντώνης Αλεξός, ως πρώτος επιλαχών του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας», ενώ συζητήθηκαν ερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων και κατεπείγοντα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης.  

Εντός ημερήσιας διάταξης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας:

 • Γνωμοδότησε αρνητικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση έξι (6) Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) συνολικής ισχύος 299,6 MW [συνολικά 58 ανεμογεννητριών (Α/Γ)] στη θέση «Νότια Σκύρος – Όρος Κόχυλας» του Δήμου Σκύρου, με βάση την εισήγηση της υπηρεσίας, αλλά και την αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύρου. Για την αξιοπιστία του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, επισημαίνεται ότι η παρούσα αρνητική έκφραση γνώμης του, δεν παραγνωρίζει τις σημαντικές εθνικές ανάγκες που καλύπτονται από την υλοποίηση τέτοιων επενδύσεων εν μέσω διεθνούς ενεργειακής κρίσης.
 • Ενέκρινε την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2023, προκειμένου να ενταχθούν νέα έργα. Μεταξύ αυτών και τα εξής:
 • Συμπληρωματικές εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.
 • Κατασκευαστικές εργασίες εξωραϊσμού νότιας εισόδου Κοινότητας Πάππας της Π.Ε. Φθιώτιδας.
 • Τεχνική υποστήριξη, αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης της παλαιάς γέφυρας Μόρνου και ολοκλήρωση της μελέτης αποκατάστασης αυτής.
 • Δημιουργία του λευκώματος: «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ».

Εγκρίθηκαν επίσης προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και φορέων για την υλοποίηση των ακόλουθων έργων ή δράσεων:

 • Διεξαγωγή της διοργάνωσης του «ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2023».
 • Εκπόνηση μελετών ωρίμανσης έργων ενεργειακής αναβάθμισης και δράσεις ΑΠΕ του Γενικού νοσοκομείου Άμφισσας.
 • Αναβάθμιση Δημοτικού Σταδίου Ερέτριας.
 • Κατασκευή Κρηπιδότοιχου Ανατολικής Παραλίας και Συντήρηση Χ.Ζ.Λ. Λιμενικού Ταμείου Αντίκυρας.
 • Συντήρηση Σχολικών και Αθλητικών Εγκαταστάσεων της Τ.Κ. Κηρίνθου του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας.
 • Εργασίες αποκατάστασης βλαβών εξωτερικών όψεων και στέγης Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα περιβόλια του Δ. Κύμης-Αλιβερίου.
 • Εργασίες αποκατάστασης βλαβών εξωτερικών όψεων και στέγης Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα περιβόλια του Δ. Κύμης-Αλιβερίου.
 • Κατασκευή στεγάστρου Δημοτικού Γηπέδου Προκοπίου του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.
 • Προμήθεια εξοπλισμού για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλκίδας «Μ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ».
 • Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Ελάτειας.
 • Αποκατάσταση βλαβών – τεχνικά – ασφαλτοστρώσεις Κάτω Ποταμιά Γρανίτσας.
 • Βελτίωση οδικού δικτύου Κάτω Ραπτόπουλο – Παλαιοχορίγκοβο – Κέδρα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεδριάσαμε υπό το βάρος της απώλειας του Τάσου Χρονά και για άλλη μια φορά μνημονεύσαμε τον αγαπημένο μας “δάσκαλο της Αυτοδιοίκησης”. Λειτουργώντας συνθετικά, προχωρήσαμε με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία σε μια σειρά αποφάσεων για την υλοποίηση έργων και δράσεων, που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

»Εγκρίναμε συμπληρωματικές εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, που θα παραδοθεί την επόμενη περίοδο, όπως και το κλειστό Κολυμβητήριο της Λαμίας. Μια εξαιρετική αθλητική υποδομή στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας. Εγκρίναμε επίσης την πρώτη προγραμματική σύμβαση για τη συμμετοχή μας στη διοργάνωση του “Ράλλυ των Θεών” και το 2023 στη Στερεά Ελλάδα, αλλά και μια σειρά άλλων προγραμματικών συμβάσεων για την υλοποίηση έργων σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες».

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας Σπύρος Νικολάου τόνισε: «Στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού μας συμβουλίου κληθήκαμε να αποχαιρετήσουμε τον Τάσο Χρονά, τηρώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Παράλληλα, υποδεχτήκαμε τον Αντώνη Αλεξό, που τον αντικατέστησε και ορκίστηκε Περιφερειακός Σύμβουλος ενώπιον του σώματος.

»Με αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των συναδέλφων και τηρώντας τον κανονισμό λειτουργίας, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε μια συνεδρίαση, που περιείχε 38 θέματα ημερήσιας διάταξης και ερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων, οι οποίες συζητήθηκαν διεξοδικά. Είναι η τελευταία μας συνεδρίαση πριν το Πάσχα και εύχομαι στους συναδέλφους και σε όλο τον κόσμο καλή Ανάσταση και να έχουν καλές γιορτές».

Share...

Διαβάστε επίσης...