Διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν οι μαθήτριες Χριστίνα Δελιανίδη, Σοφία Δελή και Κατερίνα Θεοδώρουτου Λυκείου Ακραιφνίου

1 min read

Στον πολυχώρο Θέατρον – Ελληνικός Κόσμος – Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ο τελικός του Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο “Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λυκείων στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με Προσομοιωτή – Young Business Talents”, όπου η ομάδα του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Ακραιφνίου BUSY_ONES με συμμετέχοντες τις μαθήτριες της Α’ Λυκείου, Χριστίνα Δελιανίδη, Σοφία Δελή και Κατερίνα Θεοδώρου, διακρίθηκαν και βραβεύθηκαν.
Διευθύντρια του σχολείου, όπου και παρευρέθηκε δίπλα στις μαθήτριες είναι η Αθανασία Κυλάφη.
Η εφημερίδας μας συγχαίρει τις μαθήτριες και τον καθηγητή τους Γεώργιο Μπαλατσό και της καθοδηγούσε.


Το Young Business Talents είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, ένας διαγωνισμός διοίκησης με προσομοιωτή, που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες μαθητές Λυκείων όλης της χώρας να κάνουν μια πρακτική άσκηση στην επιχειρηματικότητα. Οι μαθητές διοικούν σε ομάδα τη δική τους -εικονική- «εταιρεία» λαμβάνοντας πραγματικές επιχειρηματικές αποφάσεις και αποτελέσματα σε ένα δυναμικό περιβάλλον, σε ανταγωνισμό με άλλες ομάδες- εταιρείες. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη στηρίζει το πρόγραμμα ως αποκλειστικός χορηγός, ώστε το ΥΒΤ να διατίθεται δωρεάν σε όλα τα Λύκεια της χώρας.


Το ΥΒΤ υλοποιείται διαδικτυακά, με σκοπό να δώσει με βιωματικό τρόπο στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα διαχείρισης μιας εταιρείας και έτσι να αναπτύξουν τις ήπιες δεξιότητες τους (συνεργασία σε ομάδα, κριτική σκέψη, ανάλυση & σύνθεση, λήψη αποφάσεων, επικοινωνία, ηγεσία), και τις επιχειρηματικές και ψηφιακές ικανότητές τους.


Στο πλαίσιο του Young Business Talents, οι ομάδες μαθητών αποτελούν εταιρείες που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για 11 εικονικά έτη έως και τα ημιτελικά -το καθένα διαρκεί μια εβδομάδα σε πραγματικό χρόνο. Η κάθε ομάδα λαμβάνει αποφάσεις για τις λειτουργίες της εταιρείας της και βάσει αυτών ο προσομοιωτής απονέμει το αντίστοιχο «Οικονομικό Αποτέλεσμα» (Πωλήσεις-Κέρδη/Ζημίες).
Στόχοι επίσης του προγράμματος είναι η καλλιέργεια της επιχειρηματικής σκέψης στους νέους μέσω βιωματικής μάθησης, η ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ταλέντων, η σύνδεση εκπαίδευσης και επαγγελματικής ζωής, η εξοικείωση με την τεχνολογία και ο εκσυγχρονισμός των εκπαιδευτικών εργαλείων.

Share...

Διαβάστε επίσης...