ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ: Υποσχέσεις-χαρτοπόλεμος στον ανεμιστήρα

Για “χαμένη τετραετία για την  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας” κάνει λόγο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μαρκόπουλος 

Στην εκπνοή μίας χαμένης τετραετίας, η Περιφέρεια Στερεάς έχει επιδοθεί σε μία απίστευτη υποσχεσιολογία  προς κάθε κατεύθυνση. Ο κ. Σπανός υπόσχεται τα πάντα, μέσα στην αγωνία του για την επερχόμενη κατάρρευση στην Αυτοδιοικητική κάλπη. Υπόσχεται δρόμους ενώ το επόμενο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης δεν προβλέπει σχετικές δαπάνες, υπόσχεται ΟΧΕ σε Ασωπό, Σπερχειό, Ελαιώνα Άμφισσας (χωρίς κανένα σχεδιασμό), ενώ δεν έχει μπορέσει να κάνει ακόμα σχέδιο για τον Λήλα ποταμό που πλημμύρισε πριν 4 χρόνια και κατέστρεψε την περιοχή του Ληλαντίου. Πρόσφατα δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση του Εκκλησιαστικού Μουσείου, Κολυμβητηρίων, Πανεπιστημίων και δεκάδων άλλων στόχων χωρίς «κλειδωμένη» χρηματοδότηση. Πρόκειται ασφαλώς για παλαιοκομματικό πολυφορεμένο μοντέλο συγκάλυψης της ανικανότητας της Περιφέρειας να εντάξει την Στερεά στις προτεραιότητες της κυβερνητικής μηχανής.

Επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά και προκαλώ για απάντηση.

 1. Η Περιφέρεια Στερεάς ξεπέρασε τα 80.000.000 € χρέη σε ήδη συμβασιοποιημένες εργασίες.

 2. Η Περιφέρεια Στερεάς έχει κάνει τις περισσότερες αναμορφώσεις προϋπολογισμού για να μεταφέρει και να εξαφανίσει πόρους και να καλύψει οικονομικά κενά.

 3. Η Περιφέρεια Στερεάς είναι ουσιαστικά εκτός Ταμείου Ανάκαμψης.

 4. Η Περιφέρεια Στερεάς αντί να διεκδικήσει δικό της πανεπιστήμιο, χρηματοδοτεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών ή άλλα Πανεπιστήμια.

 5. Εξακολουθεί να διατηρεί ημιτελή έργα και ανενεργή εργοτάξια και συγχρόνως να δεσμεύεται για νέα έργα χωρίς χρήματα.

Share...

nea

Next Post

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την άρδευση της Κωπαΐδας, του περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Μελισσάρη

Δε Απρ 3 , 2023
Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την αρδευτική περίοδο στο Κωπαϊδικό πεδίο. Κυρία Αντιπεριφερειάρχη, Ως γνωστόν η φετινή αρδευτική περίοδος, ένεκα της λειψυδρίας και των ελάχιστων αποθεμάτων νερού θα έχει αποτέλεσμα την προβληματική άρδευση των αγροτεμαχίων στο Κωπαϊδικό πεδίο. Μέχρι και σήμερα, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια όσον αφορά την επισκευή και […]

Σας ενδιαφέρουν