Επίσκεψη του ακόλουθου άμυνας των ΗΠΑ στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία

Στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα πραγματοποίησε επίσκεψη ο Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Πλοίαρχος Michael Biery, συνοδευόμενος από τον Στρατιωτικό Ακόλουθο (ΣΑ), Συνταγματάρχη Nathan Mann. Την επίσημη αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΑΒ, Αντιπτέραρχος (Μ) ε.α. κ Ιωάννης Κούτρας και ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Δημήτριος Παπακώστας, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ επιβεβαιώθηκε η κοινή προσέγγιση επί θεμάτων αμυντικής βιομηχανίας και η πρόθεση περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας με την ΕΑΒ στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.

Ο κ. Biery κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, οι οποίες χαρακτηρίζονται, όπως υπογράμμισε, από αμοιβαία στήριξη, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ, κ. Δημήτριος Παπακώστας, ενημέρωσε τον Ακόλουθο Άμυνας για τη θέση που κατέχει η ΕΑΒ στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας και την αξιοσημείωτη εξαγωγική της δραστηριότητα, ενώ παρουσίασε το ευρύ φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, την τεχνογνωσία και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της και τα εν εξελίξει προγράμματα.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των επίσημων προσκεκλημένων στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας.

Share...

nea

Next Post

Βαγγέλης Αποστόλου: Η πληγωμένη β. Εύβοια αντιδρά στις ανεμογεννήτριες σε αρχαιολογικούς χώρους και καμένες εκτάσεις

Σα Απρ 1 , 2023
Κατα την παρουσία του στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας στο Συνεδριακό Κέντρο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας με θέμα: «Ανασκαφική έρευνα στο Καστρί Κηρίνθου κατά το έτος 2022», ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ν. Ευβοίας και πρώην Υπουργός, Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση: “Η καρδιά της […]

Σας ενδιαφέρουν