Χρηματοδοτήθηκε το έργο «Μελέτη αντικατάστασης και επέκτασης δικτύων ύδρευσης περιοχών Παναγίας Καλαμιώτισσας και Ταρσού – Καρυώτι» με δικαιούχο τη ΔΕΥΑ Λιβαδειάς

Χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014 – 2020» στον Άξονα Προτεραιότητας: «Προστασία του περιβάλλοντος και προώθηση της αποδοτικότητας των πόρων», έργο με τίτλο «Μελέτη αντικατάστασης και επέκτασης δικτύων ύδρευσης περιοχών Παναγίας Καλαμιώτισσας και Ταρσού – Καρυώτι» με δικαιούχο τη ΔΕΥΑ Λιβαδειάς.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 452.000,00 ευρώ και η επιλέξιμη δαπάνη ανέρχεται σε 364.516,13 ευρώ.

Ο Δήμος Λεβαδέων προχωρεί σε ένα έργο ζωτικής σημασίας, εξασφαλίζοντας έτσι την επάρκεια του πόσιμου ύδατος στους
οικισμούς, ιδιαίτερα τις περιόδους αιχμής, ώστε να λειτουργεί υπό βέλτιστες συνθήκες, στοχεύοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.

Με το έργο προβλέπεται να επιτευχθούν τα ακόλουθα:

  • Βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών με δυνατότητα κάλυψης σημερινών και μελλοντικών αναγκών
  • Εξασφάλιση επαρκούς και ποιοτικής ύδρευσης των οικισμών
  • Μείωση του κόστους για τους πολίτες.
  • Αποτελεσματική αντιμετώπιση ζητημάτων διαχείρισης των υδάτων της περιοχής.

Επισημαίνεται τέλος ότι η εκπόνηση μελέτης για την ωρίμανση τεχνικού έργου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, είναι επιλέξιμη για συγχρηματοδότηση από την πρόσκληση 91 (α/α ΟΠΣ 5161, έκδοση 3, ΑΔΑ: 9Γ7Μ7ΛΗ-Ξ19), καθώς το προς ωρίμανση έργο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα προτεινόμενα έργα του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Σχεδίου 2021 – 2027 για το Πόσιμο Νερό.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας, και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λιβαδειάς και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λεβαδέων με αρμοδιότητες σε θέματα Ανάπτυξης, Οικολογίας, Ενέργειας, Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας, Έρευνας και Τεχνολογίας, Προστασίας και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, Κωνσταντίνος Μερτζάνης, δήλωσαν ότι ο Δήμος μας συνεχώς καταβάλλει προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες και στις απαιτήσεις της εποχής μας, τονίζοντας ότι  με το συγκεκριμένο έργο θα επιλυθούν διαχρονικά προβλήματα του δικτύου των περιοχών αυτών.

Ο κ. Ταγκαλέγκας ακόμη ανέφερε ότι χρειαζόμαστε τη πολύτιμη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, ώστε να επιτυγχάνεται η δρομολόγηση εγγειοβελτιωτικών έργων αναβάθμισης, ευχαριστώντας  θερμά τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και τους υπηρεσιακούς και αιρετούς συνεργάτες του, για την άψογη συνεργασία.

Η σημερινή χρηματοδότηση στη παραθαλάσσια περιοχή, σε συνέχεια των μεγάλων έργων που υλοποιούνται και δρομολογούνται στην ευρύτερη περιοχή, όπως η κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού (ΕΕΛ), μαζί με τη κατασκευή των συνοδευτικών αποχετευτικών αγωγών προϋπολογισμού 3.983.934,45 ευρώ, η χρηματοδότηση της μελέτης για κατασκευή φράγματος στη περιοχή Ελικώνα (Ζερίκι), προϋπολογισμού 630.441,13 ευρώ και η προοπτική ένταξης της, αλλά και η έναρξη εκτεταμένης ασφαλτόστρωσης τμημάτων δημοτικών οδών, προϋπολογισμού 3.950.000 ευρώ από Ευρωπαϊκούς Πόρους και το Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, προσεγγίζουν ολιστικά τη περιβαλλοντική εξυγίανση με τη διαχείριση των λυμάτων, την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, και φυσικά την εν γένει τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.

Share...

nea

Next Post

<strong>Ανάπλαση παλαιού γηπέδου Κοινότητας Θεσπιών</strong>

Τε Μαρ 15 , 2023
Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων κο Γεώργιο Π. Ντασιώτη η σύμβαση ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου τουπαλαιού γηπέδου της κοινότητας Θεσπιών προϋπολογισμού 170.000 Ευρώ. Η χρηματοδότηση γίνεται από το Πράσινο ταμείου καιίδιους πόρους του Δήμου. Η ανάπλαση προβλέπει τη δημιουργία ενός χώρου αναψυχής με έμφαση τις αθλητικές δραστηριότητες. Ως εκ τούτου ενσωματώνονταιοι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις και εκτός του πρασίνου και του αστικού εξοπλισμού που θα τοποθετηθεί, θα εγκατασταθούνκαι υπαίθρια όργανα εκγύμνασης. Ο Δήμαρχος μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε « Δημιουργούμε ένα χώρο αναψυχής στην κοινότητα των Θεσπιών που τον έχειιδιαίτερη ανάγκη και για τον επιπλέον λόγο πως ακριβώς γύρω του υπάρχουν τέσσερα Σχολεία που θα τον χρησιμοποιήσουν. Ο χώροςαυτός προβλέπεται να αποκτήσει, πράσινο, ασφαλή αστικό εξοπλισμό, υπαίθρια όργανα  εκγύμνασης και ενσωμάτωση τωνυφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων. Κατασκευάζουμε ένα όμορφο πάρκο που θεωρώ ότι θα αξιοποιηθεί στο έπακρο από τουςμικρούς, αλλά και μεγάλους δημότες μας.» Email Share...  

Σας ενδιαφέρουν