Πανελλαδική Μέρα Δράσης Για Την Υγεία – Τετάρτη 22/02/2023, και ώρα 11:00π.μ. στην είσοδο του Τ.Ε.Π.

1 min read

Συνεχίζουμε τον αγώνα για πλήρη δημόσια υγεία. Γιατί δεν ανεχόμαστε:

  • να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση  με την ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των ασθενών, 
  • την εντατικοποίηση της δουλειάς μας ως αποτέλεσμα των τραγικών ελλείψεων προσωπικού, 
  • τους πετσοκομμένους μισθούς και την εργασιακή ομηρία για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Η ψήφιση του πρόσφατου νόμου για την υγεία αποτελεί ένα ακόμα βήμα στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και τη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τη μετατροπή της υγείας σε ένα όλο και πιο δυσπρόσιτο και ακριβό εμπόρευμα, σε προνόμιο για λίγους και ταυτόχρονα με τη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα υγείας. 

Από τη μία κατάργησε τη πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών και από την άλλη οδηγεί σε αδιέξοδο χιλιάδες άρρωστους που ή θα ταλαιπωρούνται για μήνες σε λίστες αναμονής των χειρουργείων ή θα αναγκάζονται να γίνουν πελατεία στις μεγάλες και πανάκριβες κλινικές της ιδιωτικής υγείας προκειμένου να ολοκληρώσουν χειρουργεία και θεραπείες για μια σειρά ασθένειες.

Οι εργαζόμενοι του δημόσιου συστήματος Υγείας αγωνιζόμαστε τόσο μέσα στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας στο πλευρό των ασθενών υπό δύσκολες συνθήκες, με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές, αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης της υγείας, όσο και έξω στην κοινωνία. 

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο, αγρότη και συνταξιούχο, τα σωματεία και τους φορείς της πόλης μας, να ενώσουν την φωνή τους με την δική μας για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού!

Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 ώρα 11:00 π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου (μπροστά στο ΤΕΠ) και διεκδικούμε:

  • Να ενισχυθούν οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
  • OXI στις ΣΔΙΤ, καταργήσεις, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και τη λειτουργία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Share...

Διαβάστε επίσης...