Οι επικοινωνιακές φιέστες των «αρίστων» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνεχίζονται…

1 min read

Με αφορμή την πρόσφατη υπογραφή για την εκτέλεση αρδευτικών έργων στον Ορχομενό, η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου κάνει λόγο για “επικοινωνιακές φιέστες των «αρίστων» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας”.
Όπως αναφέρει:

Διαγκωνισμοί στις φωτογραφήσεις, δηλώσεις και πανηγυρισμοί για την υπογραφή του έργου: «Βελτίωση του Αρδευτικού Συστήματος της Περιοχής Ι του Αναδασμού Ορχομενού» (προϋπολογισμού 4,9 εκ. ευρώ),

Το έργο είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ, Δράση 4.3.1.), το 2019 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δημαρχίας Λουκά Υπερήφανου και συνέβαλλαν καθοριστικά οι έχοντες θεσμικό ρόλο, ο βουλευτής Βοιωτίας Ν. Θηβαίος και ο πρώην  αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Ορχομένιος Θ. Ζαννιάς.

Λόγω μάλιστα της μεγάλης καθυστέρησης και του κινδύνου απένταξης του έργου, 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του Σταύρου Αραχωβίτη, καταθέσαμε Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εξηγήσει γιατί δεν προχώρησε στην υλοποίηση των 25 σημαντικών αρδευτικών έργων σε ολόκληρη τη χώρα, που μαζί με 6 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα (Υπουργείο Υποδομών), είχαν συνολικό προϋπολογισμό 450 εκ. ευρώ! (απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου Γιώτας Πούλου, 22-4-2021).

Τα 3 εγκεκριμένα έργα στην Περιφέρειά μας, προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ. είναι: 

  • στη Βοιωτία: «Βελτίωση του Αρδευτικού Συστήματος της Περιοχής Ι του Αναδασμού Ορχομενού» (προϋπ. 4,9 εκ. ευρώ), 
  • στη Φθιώτιδα: «Κατασκευή Αρδευτικού Δικτύου στην Κτηματική Περιφέρεια Ηράκλειας» (προϋπ. 5 εκ. ευρώ) και 
  • στη Φωκίδα: «Ταμιευτήρας Τολοφώνας στη θέση Χάρμισκο και Αρδευτικού Δικτύου Ν. Φωκίδας» (προϋπ. 20 εκ. ευρώ). 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ας σταματήσει τις φιέστες και ας ενημερώσει τους πολίτες για τις δικές της ενέργειες στην υλοποίηση των έργων, πέρα από τις ευθύνες της κυβέρνησης.

Η Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαθέσιμη εδώ: 

https://docs.google.com/document/d/1fLF1EqJYvl0gKt-FBX_LrCl_aUajH2bA/edit?usp=share_link&ouid=118229676361286064403&rtpof=true&sd=true

Share...

Διαβάστε επίσης...