Κώστας Μαρκόπουλος: “Νέα Περιφερειακή ήττα στην χρηματοδότηση Προνοιακών Ιδρυμάτων”

1 min read

Για νέα Περιφερειακή ήττα κάνει λόγο ο Κώστας Μαρκόπουλος αναφορικά με τη χρηματοδότηση Προνοιακών Ιδρυμάτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Πυρά εναντίον της Περιφερειακής Αρχής εξαπέλυσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μαρκόπουλος για την ελλιπή χρηματοδότηση Προνοιακών Ιδρυμάτων.
Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαρκόπουλος:
Από τα 7.664.000 € που διένειμε το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας στις Περιφέρειες, μόνο 65.000 δόθηκαν στη Στερεά Ελλάδα. Άλλη μία απόδειξη μεγάλης υστέρησης και ανεπάρκειας της Περιφέρειας.
Η αποστολή ενός Περιφερειάρχη είναι η διεκδίκηση πιστώσεων και η ορθολογιστική χρήση τους. Εδώ έχουμε μεγάλη υστέρηση πιστώσεων είτε λόγω έλλειψης στρατηγικής είτε λόγω αδιαφορίας και επίσης έχουμε το απόλυτο οικονομικό αλαλούμ με εξαγγελίες νέων έργων ενώ υπάρχουν χρέη από το 2019 και συγχρόνως άδεια ταμεία.
Στο ζήτημα, ωστόσο, της προνοιακής πολιτικής και της στήριξης των πλέον αδυνάμων η απόδοση 65.000 από τα 7 εκατομμύρια είναι μία μεγάλη προσβολή και υποτίμηση της Περιφέρειάς μας. Αλλά
είναι και μία απόδειξη της αδιαφορίας του πλέον ευαίσθητου τμήματος του πληθυσμού.
H σημερινή Περιφερειακή Αρχή δεν έχει πλέον περιθώριο να αποδείξει ότι δικαιούται να συνεχίσει την διοίκηση της Στερεάς Ελλάδας.
Η Περιφέρεια Στερεάς πρέπει να αλλάξει ηγεσία.

Share...

Διαβάστε επίσης...