Υπογραφή Σύμβασης Αρδευτικού συστήματος Ορχομενού

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά,  συναντήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά για την υπογραφή της σύμβασης του έργου: «Βελτίωση του αρδευτικού συστήματος της περιοχής “Ι” του αναδασμού Ορχομενού Π.Ε. Βοιωτίας», που έγινε παρουσία του Γεν. Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπ.Α.Α.Τ Δ. Παπαγιαννίδη, του Βουλευτή Ν.Δ. Βοιωτίας Ανδρέα Κουτσούμπα και της Δημάρχου Ορχομενού Βούλας Καράλη.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 5.100.000 €, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 για τις «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» και αφορά την άρδευση 5.130 στρεμμάτων του αναδασμού Ορχομενού (στο βόρειο τμήμα – περιοχή Ι) αξιοποιώντας το υδάτινο δυναμικό των Πηγών των Χαρίτων.

«Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης του έργου: «Βελτίωση του αρδευτικού συστήματος της περιοχής “Ι” του αναδασμού Ορχομενού Π.Ε. Βοιωτίας» φανερώνει στην πράξη πως η Π.Ε. Βοιωτίας συνδράμει σταδιακά στον εκσυγχρονισμό των υποδομών στον αγροτικό τομέα και παράλληλα ξεδιπλώνει μια ακόμη πτυχή του σχεδιασμού μας για τον αγροτικό μας κόσμο. Σε πείσμα όσων επιμένουν να μηδενίζουν το παραγόμενο έργο της αυτοδιοίκησης α` και β` βαθμού σε όλα τα επίπεδα, η δική μας απάντηση είναι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα συνολικά στρέμματα που θα εξυπηρετούνται με κλειστό κύκλωμα στον Ορχομενό θα ανέλθουν σε 13.175. Ένα όραμα που ξεκίνησε από τον αείμνηστο Δήμαρχο Ορχομενού Λουκά Υπερήφανο, αρχικά για το νότιο τμήμα του αναδασμού Ορχομενού (δίκτυο της περιοχής ΙΙ), το οποίο λειτουργεί από ετών, και συνεχίζεται με την επέκτασή του (δίκτυο της περιοχής Ι). Δουλεύουμε συντονισμένα όλοι μαζί αποδίδοντας τα καλύτερα στον τόπο μας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

Share...

nea

Next Post

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την παραγωγή drones από την ΕΑΒ και τέσσερα πανεπιστήμια

Πε Ιαν 12 , 2023
Μνημόνιο συνεργασίας για τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή δεύτερου, πιο σύνθετου μη-επανδρωμένου αεροχήματος (drone) υπογράφηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Νίκου Σταϊκουρα και Εθνικής ‘Αμυνας […]

Σας ενδιαφέρουν