​Γιώργος Μουλκιώτης: “Αδιαφορία Κεραμέως για την λειτουργικότητα του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς” 

1 min read

Ο βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής,Γιώργος Μουλκιώτης προέβη σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά την άρνησή της να απαντήσει για το ζήτημα της ανάγκης λήψης αποφάσεων για την αντιμετώπιση των αιτημάτων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι στις 22 Οκτβωβρίου 2022 κατέθεσε σχετική αναφορά με την οποία διαβίβαζε το έγγραφο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς, αναφορικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει και εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του. Συγκεκριμένα, είχε επισημανθεί ότι ενώ διαπιστώνεται μια γρήγορη ανάπτυξη της εισαγωγής των μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς στο οποίο φοιτούν πάνω από 100 παιδιά, έπειτα από τέσσερα χρόνια λειτουργίας (2018-2022) και μολονότι παρουσιάζει δυναμική ανάπτυξης, παρατηρείται μια ιδιαίτερα βραδύτητα ενεργειών που περιορίζουν και επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του Σχολείου.

Είχε υπογραμμστεί ότι δεν έχει καταβληθεί ούτε το ποσό των 14.000,00 ευρώ για αγορά μουσικών οργάνων σύμφωνα με το ίδρυσης ΦΕΚ 2057/15-06-17 ούτε το ποσό των 9.000,00 ευρώ ετήσια δαπάνη για καθένα από τα έτη 2018, 2019, 2020 σύμφωνα με το ίδρυσης ΦΕΚ 2057/15-06-17 παρόλο που στην απόφαση με αριθμό 137578/Δ2/22-08-18 περί «Έναρξης λειτουργίας του ΜΣΛ για το σχολικό έτος 2018-2019» το προαναφερθέν ΦΕΚ λαμβάνεται υπόψη. Επιπλέον, είχε τονιστεί ότι κρίνονται αναγκαίες η δωρεάν διάθεση βιβλίων για τα  μουσικά μαθήματα, η τοποθέτηση διαδραστικών πινάκων σε όλες τις τάξεις καθώς και η ανέγερση κτιρίου για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς.

Τέλος, στην ερώτηση επισημαίνεται ότι ο ρόλος των μουσικών σχολείων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός στην ελληνική εκπαίδευση και την ανάπτυξη πολιτισμικού κεφαλαίου, ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς, δικαιούται τουλάχιστον να γνωρίζει για τις προθέσεις της Κυβέρνησης και ευλόγως αναμένει την απάντηση του αρμόδιου καθ΄ ύλην Υπουργείου, ως οφειλόμενη στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

  • ​Σε ποιες άμεσες ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει και εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του.
  • Με ποιο χρονοδιάγραμμα προτίθεται να ενεργήσει ώστε να καταβληθεί το ποσό των 14.000,00 ευρώ για αγορά μουσικών οργάνων αλλά και το ποσό των 9.000,00 ευρώ ετήσια δαπάνη για καθένα από τα έτη 2018, 2019, 2020 στο Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς.
  • Εάν είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η διάθεση δωρεάν βιβλίων για τα μουσικά μαθήματα, η τοποθέτηση διαδραστικών πινάκων σε όλες τις τάξεις καθώς και η ανέγερση κτιρίου για τη στέγαση του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς και με ποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
  • Σε ποια πρόσθετα μέτρα προτίθεται να προβεί προκειμένου να ενισχυθεί το Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς. 

Ο Γιώργος Μουλκιώτης δήλωσε: «Θεωρώ αυτονόητη υποχρέωση των Υπουργών να απαντούν εμπόθεσμα και ουσιαστικά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Δυστυχώς, φαίνεται ότι η αδιαφορία της αρμόδιας Υπουργού να απαντήσει είναι επακόλουθο της γενικότερης αδιαφορίας της Κυβέρνησης για ουσιαστική αντιμετώπιση των αιτημάτων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς για εύρεση λύσεων στα προβλήματα που έχουν προκύψει και εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου». 

Share...

Διαβάστε επίσης...