Τον αποκλεισμό της Ρωσίας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα ζητήσει το Κίεβο-«Βροχή» επιθέσεων τα Χριστούγεννα

Η Ουκρανία πρόκειται να ζητήσει σήμερα την αποπομπή της Ρωσίας από τη θέση του μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε χθες, Κυριακή, ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Αύριο (Δευτέρα) θα εκφράσουμε επισήμως τη θέση μας. Έχουμε ένα πολύ απλό ερώτημα: η Ρωσία έχει άραγε το δικαίωμα να παραμένει μόνιμο μέλος του συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να είναι στον ΟΗΕ;», είπε μιλώντας αργά τη νύχτα των Χριστουγέννων στη διάρκεια ενός εθνικού τηλεμαραθώνιου.

«Έχουμε μια απάντηση πειστική και με επιχειρήματα: όχι, δεν το έχει».

Ο Κουλέμπα υπογράμμισε πως το ζήτημα της μόνιμης έδρας της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ -μόνιμα μέλη είναι επίσης οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Κίνα- συζητείται ήδη στους διπλωματικούς κύκλους.

Διευκρίνιζοντας πως το ζήτημα αυτό δεν έχει ακόμη αναφερθεί στις συνεντεύξεις Τύπου και στις δημόσιες δηλώσεις ηγετών κρατών και κυβερνήσεων, ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας υποστήριξε πως «σε ένα κατώτερο επίπεδο, οι άνθρωποι θέτουν ήδη το ζήτημα τι θα πρέπει να γίνει με τη Ρωσία ώστε να μην αποτελεί απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Share...

nea

Next Post

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 26-12-2022 έως 01-01-2023

Δε Δεκ 26 , 2022
Από 26 Δεκεμβρίου έως 1 Ιανουαρίου 2023, τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.), της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, θα είναι τα ακόλουθα: Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας : Τρίτη (27-12-2022) από 19:00 έως 01:00 Δρομολόγιο: Καθενοί- Πάλιουρα-Άγιο  Αθανάσιο-Γλυφάδα-Κοτσικιά-Αγια  Σοφία-Μυλοι Τετάρτη (28-12-2022) από 08:00 έως 16:00 Δρομολόγιο: Σκορπονέρια – Λουκίσια – […]

Σας ενδιαφέρουν