Ηλεκτρονικό εξοπλισμό μετατροπής βομβών σε «έξυπνες» σχεδιάζουν να στείλουν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να προμηθεύσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τη μετατροπή απλών, μη κατευθυνόμενων βομβών σε «έξυπνες», με άλλα λόγια κατευθυνόμενες με τη βοήθεια δορυφόρων, κάτι που θα επέτρεπε πολύ πιο ακριβή πλήγματα εναντίον θέσεων του στρατού της Ρωσίας από αέρος, αναφέρει η εφημερίδα Washington Post στην ηλεκτρονική της έκδοση, επικαλούμενη αξιωματούχους των ΗΠΑ που δεν κατονομάζει.

Το δημοσίευμα δεν κάνει σαφές πόσα τέτοια κιτ για τη μετατροπή βομβών σε JDAMs («Joint Direct Attack Munitions») εννοεί να στείλει η Ουάσιγκτον στο Κίεβο, ούτε εάν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για αυτό. Η ραχοκοκκαλιά της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας αποτελείται από πεπαλαιωμένα μαχητικά σοβιετικού σχεδιασμού και το Πεντάγωνο γενικά αναζητεί τρόπους να αναβαθμιστούν μάλλον, παρά να σταλούν νέα, δυτικά αεροσκάφη, που θα προϋπέθεταν μακρόχρονη εκπαίδευση των χειριστών και των συντηρητών τους, σημειώνει η Πόουστ.

Share...

nea

Next Post

Η τριπλή επιδημία Covid-19, γρίπης, RSV λοίμωξης - Έξαρση ιογενών λοιμώξεων

Πε Δεκ 15 , 2022
Σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας αποτελεί η τριπλή επιδημία Covid-19, γρίπης, RSV λοίμωξης, το φετινό χειμώνα, όπου παρατηρούνται ανησυχητικά αυξημένα ποσοστά λοιμώξεων, ανέφεραν ειδικοί επιστήμονες σε διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με θέμα: «Η τριπλή επιδημία, covid-19, γρίπη, RSV λοίμωξη: Υπερβολή ή πραγματικότητα;». Στόχος της ημερίδας η ενημέρωση […]

Σας ενδιαφέρουν