Επιχείρηση της αστυνομίας στο Πυρί

Εξειδικευμένη – στοχευμένη – εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, εντός του γενικότερου σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και τη καταπολέμηση της εγκληματικότητας, έλαβε χώρα στις 13-12-2022 το πρωί, από ώρες 06:30 έως 12:00, σε οικισμό περιοχής της Θήβας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης:

  • συνελήφθησαν (2) άτομα
  • προσήχθησαν (11) άτομα,
  • ελέγχθηκαν (62) άτομα,
  • ελέγχθηκαν – ερευνήθηκαν (9) οικίες και (6) οχήματα, ενώ
  • κατασχέθηκαν (212,4) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, κυνηγετικό όπλο και (651) κυνηγετικά φυσίγγια.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν: 

  • Ημεδαπή για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
  • Ημεδαπός, για στέρηση αστυνομικού δελτίου ταυτότητας.

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, προέκυψε ότι ο συλληφθείς ενέχεται σε δύο (2) περιπτώσεις κλοπών και συγκεκριμένα:

  • κλοπή από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ημεδαπού την 11-11-2022, όπου αφαίρεσε πορτοφόλι το οποίο περιείχε τραπεζικές κάρτες και διάφορα προσωπικά έγγραφα του παθόντα, καθώς και
  • κλοπή από αλλοδαπό, με τη μέθοδο της απασχόλησης, την 03-12-2022, όπου αφαίρεσε ένα τσαντάκι ώμου, το οποίο περιείχε δύο κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα του παθόντα.

Σημειώνεται ότι το κατασχεθέν κυνηγετικό όπλο, το οποίο όπως προέκυψε είχε αφαιρεθεί την 09-01-2021 από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στις Ερυθρές Αττικής, εντοπίστηκε μαζί με τα κατασχεθέντα κυνηγετικά φυσίγγια, επιμελώς κρυμμένα σε παρακείμενη του σημείου της επιχείρησης, αγροτική περιοχή. 

Στην επιχείρηση συμμετείχαν Αστυνομικοί της Διμοιρίας Υποστήριξης, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λιβαδειάς, του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών, δύο Ο.Π.Κ.Ε. και μία Ο.Ε.Π.Τ.Α. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από τέσσερις Ο.Π.Κ.Ε. των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ευβοίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, τη Διμοιρία Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας και τον αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών αυτής μετά του συνοδού του. Τις αστυνομικές δυνάμεις συνέδραμε δικαστικός λειτουργός.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

Επιχειρήσεις αυτού του είδους και τύπου, θα συνεχιστούν με κύριο γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της Περιφέρειάς μας, καθώς επίσης την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.

Share...

nea

Next Post

10 χρόνια Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων

Τε Δεκ 14 , 2022
To Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων συμπληρώνει μία δεκαετία ζωής και γιορτάζει τα γενέθλιά του με μία ακόμη δράσηαλληλεγγύης, προσφοράς και έκφρασης αγάπης. Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου της Θήβας, συγκεντρώνουμε τρόφιμα, παιχνίδια και βιβλία, τα οποία έχουν ανάγκη οι ευάλωτοι και ευπαθείς συνδημότες μας. Αφήνουμετην προσφορά μας στον πάγκο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ο οποίος θα βρίσκεται στην Κεντρική Πλατεία της πόληςαπό τις 6:00 το απόγευμα. Και αυτά τα Χριστούγεννα, στρώνουμε το τραπέζι στους συνανθρώπους μας και φροντίζουμε ώστε κανένα παιδί να μην μείνειχωρίς δώρο. Με την αγάπη όλων, το Κοινωνικό Παντοπωλείο στέκεται εδώ και μία δεκαετία στο πλευρό των οικονομικά αδύναμωνσυμπολιτών μας. Μοιραζόμαστε τη μαγεία των Χριστουγέννων, γιορτάζουμε και φέτος όλοι μαζί, μοιράζουμε δώρα και χαμόγελα.  **Η «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων» είναι ενταγμένη πράξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020» με MIS:5002166 Email Share...  

Σας ενδιαφέρουν