«Η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή νέου αναψυκτήριου στο Κάστρο της Λαμίας, θα χρηματοδοτηθεί από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού», σύμφωνα με τον Θέμη Χειμάρα

1 min read

Από την αρχή της θητείας του ο κ. Χειμάρας, ως μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, προωθεί τα ζητήματα αξιοποίησης και ανάδειξης των πολιτιστικών πόρων της Φθιώτιδας.

Ένας από τους πρώτιστους στόχους του, ήταν η επαναλειτουργία του αναψυκτήριου στο Κάστρο της Λαμίας, προκειμένου να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα, στο εξαιρετικό Αρχαιολογικό Μουσείο και κατ’ επέκταση στην Λαμία.

Μετά από σειρά παρεμβάσεων, ερωτήσεων και επιστολών για το ζήτημα, είχε λάβει την θετική πρόθεση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη, για την ικανοποίηση του θέματος. 

Στη συνέχεια, και σε συνεργασία του Βουλευτή με στελέχη του Υπουργείου και του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, προέκυψε το ζήτημα της αδυναμίας λειτουργίας του αναψυκτήριου στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις που λειτουργούσε παλαιότερα, για τεχνικούς και πρακτικούς λόγους. Από το σημείο εκείνο ξεκίνησε η αναζήτηση της βέλτιστης λύσης.

Μετά την χθεσινή συνάντηση με την Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΔΑΠ, κ.  Νικολέττα Διβάρη – Βαλάκου και τον Γενικό Διευθυντή κ. Ηλία Πατσαρούχα, ο κ. Χειμάρας έλαβε την διαβεβαίωση πως ο οργανισμός θα χρηματοδοτήσει άμεσα την μελέτη για την κατασκευή νέου αναψυκτηρίου στον χώρο του Κάστρου της Λαμίας. Στη συνέχεια θα ενταχθεί το έργο προς χρηματοδότηση και υλοποίηση από το βέλτιστο χρηματοδοτικό εργαλείο (Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ΕΣΠΑ κλπ). 

Το νέο αναψυκτήριο θα περιλαμβάνει χώρους παρασκευαστηρίου και θα κατασκευαστεί στον περιβάλλοντα χώρο του Κάστρου της Λαμίας, αξιοποιώντας πλήρως την γνωστή καταπληκτική θέα προς την πόλη της Λαμίας, την κοιλάδα του Σπερχειού και τον Μαλιακό Κόλπο.

Θα περιλαμβάνει κτήριο παρασκευαστήριου για το αναψυκτήριο, με υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης, ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις απαιτήσεις των χώρων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Χειμάρας ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Το Κάστρο της Λαμίας θα αποκτήσει την αίγλη που του αρμόζει, θα προσελκύσει επισκέπτες, θα συνδεθεί με την ζωή της πόλης μας. 

Μετά από συνεργασία μηνών με το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, ο ΟΔΑΠ θα χρηματοδοτήσει την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή νέου αναψυκτήριου στο Κάστρο.

Θα κατασκευαστεί στον περιβάλλοντα χώρο του Κάστρου της Λαμίας, αξιοποιώντας πλήρως την γνωστή καταπληκτική θέα προς την πόλη της Λαμίας, την κοιλάδα του Σπερχειού και τον Μαλιακό Κόλπο.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Υπουργό κ. Μενδώνη, την Πρόεδρο κ Βαλάκου και τον αγαπητό φίλο Γενικό Διευθυντή κ. Πατσαρούχα, για την στήριξή τους. Να ευχαριστήσω την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας κ. Καράντζαλη Ευθυμία, για την στενή συνεργασία».

Share...

Διαβάστε επίσης...