Το σύγχρονο κοινωνικό κράτος επιβάλλει τον απόλυτο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την προστασία της παιδικής ηλικίας

Οι νέες καταγγελίες κακοποίησης εντός δομών προστασίας παιδιών κλειστού τύπου, που αθροίζονται στα υπόλοιπα περιστατικά ανά την επικράτεια, επιβάλλουν την λήψη άμεσων πολιτικών πρωτοβουλιών σε τρία επίπεδα:

  • Άμεση διαλεύκανση των καταγγελιών, με την ευθύνη και αρμοδιότητα των θεσμικά υπεύθυνων ανακριτικών, εισαγγελικών και δικαστικών αρχών, που οφείλουν να λειτουργήσουν απερίσπαστα και με ταυτόχρονη διασφάλιση, από δευτερογενή κακοποίηση, των εμπλεκομένων παιδιών.
  • Άμεση παρέμβαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για την αποφυγή ανθρωποφαγικού τύπου τηλεοπτικών – λαϊκών δικαστηρίων, που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και καταπατούν κάθε έννοια καλώς  εννοούμενης και, εντός κανόνων, υπεύθυνης ενημέρωσης.
  • Επαναδιατύπωση και υλοποίηση σύγχρονων πολιτικών για την παιδική προστασία, σύμφωνα και με τη διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού. Πολιτικών φροντίδας, με υποστήριξη και έγκαιρη αντιμετώπιση πολλαπλών προβλημάτων των οικογενειών σε κρίση, την κατά το μέγιστο βαθμό αποφυγή του ιδρυματισμού, την ανάληψη επιτέλους της  κύριας ευθύνης από την Πολιτεία (νομοθετική, εκτελεστική, επιτελική, και  αυτοδιοίκητη). Οι διαχρονικές πολιτικές ευθύνες για την πλήρη υποκατάσταση της παιδικής φροντίδας, από μη κυβερνητικούς οργανισμούς, να δώσει επιτέλους τη θέση της σε νέα εθνική στρατηγική, όπου κράτος, αυτοδιοίκηση και κοινωνία των πολιτών (συμπεριλαμβανόμενων των ευγενών φιλανθρωπικών ιδρυμάτων) να τελούν σε θεσμική υποχρέωση κανόνων και σε επιμερισμό των ευθυνών.

Το ΠΑΣΟΚ -που έχει στον πυρήνα της σοσιαλδημοκρατικής ταυτότητας και φυσιογνωμίας του την κοινωνική πολιτική- βρίσκεται διαχρονικά στην πρώτη γραμμή κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης υπενθυμίζοντας ότι ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος επιβάλλει τον απόλυτο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προστασία της ευαίσθητης παιδικής ηλικίας. 

Share...

nea

Next Post

Για τα εφτά (7) Μικρά Υδροηλεκτρικά στο Αγιατριαδίτικο Ρέμα της ΔΕ Κτημενίων

Τε Νοέ 23 , 2022
Εφτά (7) αιτήσεις* για Μικρά Υδροηλεκτρικά (ΜΥΗΕ) συνολικής ισχύος 7,651 MW έχουν κατατεθεί στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για το Αγιατριαδίτικο. Αναφέρομαι στη Δημοτική Ενότητα Κτημενίων του Δήμου Καρπενησίου. Όσο και να θέλω να το αγνοήσω, δεν γίνεται. Όχι μόνο γιατί η Ευρυτανία έχει ανακηρυχθεί Περιφερειακό Πάρκο Ορεινής Αμιγούς Φύσης και Ορεινής Μεσογειακής […]

Σας ενδιαφέρουν