Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για Επέτειο Πολυτεχνείου

‘‘Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι
για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους  θα φωνάξεις
τα χείλη σου θα ματώσουν απ’ τις φωνές
Το πρόσωπό σου θα ματώσει απ’ τις σφαίρες
μα δε θα κάνεις ούτε βήμα πίσω’’

Με αυτούς τους στίχους αποτύπωσε στο Ποίημα του ΄΄ Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος΄΄ ο Τάσος  Λιβαδείτης την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τη δίνη που επέφερε η επταετία των Συνταγματαρχών.

Φέτος συμπληρώνονται 49 χρόνια από εκείνο τον αγώνα για μια Ελεύθερη Ελλάδα, για μια χώρα που θα έχει τα δημοκρατικά ερείσματα της βαθιά χωμένα στη γη και στις ρίζες της θα γράφονται οι λέξεις Αλληλεγγύη, Ομόνοια και Ανεξαρτησία.

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα τιμής και μνήμης για όλους τους νέους, για όλους τους φοιτητές και τους απλούς πολίτες που πάλεψαν με όλη τους τη δύναμη και όλο τους το θάρρος να κατακτήσουν διαχρονικές αξίες, όπως η Δικαιοσύνη, η Ισότητα και η Ισονομία.

Η νέα γενιά των ημερών μας, που χρόνια τώρα δοκιμάζεται αλλεπάλληλα από τις συνέπειες της οικονομικής, της κοινωνικής και της υγειονομικής κρίσης, καθώς και της πανδημίας, χρειάζεται την έμπνευση εκείνων των αλησμόνητων στιγμών για να επιβιώσει και  να οραματιστεί το μέλλον της, σε ουρανούς καθαρούς και διαυγείς ορίζοντες.

Θα είμαστε δίπλα τους. Θα είμαστε σύμμαχοι στους αγώνες τους. Θα είμαστε κοντά στα όνειρα τους για ένα καλύτερο μέλλον. 

Share...

nea

Next Post

Μήνυμα του Δημάρχου Θηβαίων, Γιώργου Αναστασίου, για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Πε Νοέ 17 , 2022
49 χρόνια πριν, οι νέοι έδωσαν τον δικό τους αγώνα για την Παιδεία, την Ελευθερία, τη Δημοκρατία.  Η εικόνα των τανκς μπροστά στην πύλη του Πολυτεχνείου συγκλονίζει, απαθανατίζοντας την κορύφωση των αιματηρών γεγονότων της 17 Νοεμβρίου 1973 και της εξέγερσης των φοιτητών κατά του χουντικού καθεστώτος. Αυτή η εικόνα μας […]

Σας ενδιαφέρουν