Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας στην Π.Ε. Βοιωτίας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις, δημοπράτησε και ήδη ανέθεσε μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίαςγια συγκεκριμένα υδατορέματα της Π.Ε. Βοιωτίας, κόστους 313.720 ευρώ.

Τα προς μελέτη υδατορέματα, στα οποία θα γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις σε συνολικό μήκος 32 χιλιομέτρων, είναι οι ποταμοί Μέλας(Μαυροπόταμος), Παστέλικας και Ποταμάκι, στην περιοχή του Ορχομενού και του Κάστρου Βοιωτίας.

Τα είδη και τα στάδια των επί μέρους μελετών που θα εκπονηθούν, είναι τα ακόλουθα: 

  • Τοπογραφική αποτύπωση.
  • Υδρολογική και υδραυλική μελέτη, με συνοπτική τεχνική έκθεση και πρόταση για τον καθορισμό των οριογραμμών (πρότασηοριοθέτησης με έργα διευθέτησης και αντιπλημμυρικά έργα).
  • Περιβαλλοντική μελέτη.
  • Μελέτη κτηματογράφησης κλπ.

«Θωρακίζουμε τον τόπο μας με έργα. Παρεμβαίνουμε άμεσα, όπου χρειάζεται, με δικά μας μέσα και με διαδικασίες κατεπείγοντος. Παρεμβαίνουμε, όμως και στρατηγικά. Σχεδιάζουμε, μελετούμε και προχωρούμε στην υλοποίηση αναγκαίων έργων, ώστε να αποφύγουμε πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές. Με αυτή τη στόχευση, αναθέσαμε τη μελέτη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε υδατορέματα της περιοχής του Ορχομενού και του Κάστρου Βοιωτίας και επιταχύνουμε τις διαδικασίες για να προστατεύσουμε περιουσίες, να προστατεύσουμε τον τόπο μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά τόνισε: «Στα υδατορέματα Μέλανας, Παστέλικας, Ποταμάκι περιοχή Ορχομενού και Κάστρου, σε μήκος 32 χλμ. παρεμβαίνουμε για να δώσουμε λύση σε χρονίζοντα προβλήματα. Ήδη ανατέθηκε η μελέτη για την οριοθέτησή τους. Ένα σπουδαίο έργο που κρίνεται απαραίτητο για την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων μας, την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής με απόλυτο  σεβασμό τόσο της χλωρίδας όσο και της πανίδας μας (περιοχή Natura). Βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες μας με έργα και όχι με λόγια».

Share...

nea

Next Post

«Μικρασίας θύμησες»: Μια συναυλία γεμάτη μνήμες και ακούσματα της Μικράς Ασίας

Τρ Νοέ 15 , 2022
Μια βραδιά γεμάτη ακούσματα και μνήμες της Μικράς Ασίας μας χάρισαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θηβαίων, υπό τη διεύθυνση του κ. Κωσταντίνου Ρίζου, και η χορωδία της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας, με χοράρχη τον κ. Αντώνη Τσαρουχά. Η συναυλία «Μικρασίας Θύμησες» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο, προσφέροντας […]

Σας ενδιαφέρουν