Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της 9ης Νοεμβρίου

1 min read

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λιβαδειάς καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση απέναντι στη φτώχεια και την ακρίβεια Μητσοτάκη.

Ο κόσμος του μεροκάματου, οι φοιτητές, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι επί τρία χρόνια παρακολουθούν μια ανίκανη κυβέρνηση και έναν αλαζόνα πρωθυπουργό να τους εγκαταλείπει σε μια περίοδο που η κρατική παρέμβαση και οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες ανακούφισης ήταν αυτονόητες σε όλη την Ευρώπη.

Στην Ελλάδα η μεσαία τάξη αφέθηκε στις ορέξεις των «κορακιών» των εταιρειών ενέργειας και των εισπρακτικών εταιρειών τύπου Πάτση. Η αφαίμαξη του εισοδήματος των αδυνάτων ήταν καθολική, με αποτέλεσμα μαγαζιά να βάζουν λουκέτο και οικογένειες να μην έχουν πώς να βγάλουν τον μήνα.

Το καλάθι του νοικοκυριού εξελίχθηκε σε παρωδία, αφού ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επιδόθηκε σε έναν μαραθώνιο κοροϊδίας που δεν είχε προηγούμενο, υποτιμώντας την νοημοσύνη όλων μας.

Σε λίγες ημέρες θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός για το 2023, ο οποίος κινείται στα ίδια και χειρότερα επίπεδα αναλγησίας με τις προηγούμενες χρονιές.

Μέσα σε όλα αυτά απειλείται και η ίδια η Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ενορχηστρώνει ένα παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, σαν να είναι η χώρα κτήμα του από οικογενειακή κληρονομιά.

Η χώρα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη φάση. Ήρθε η ώρα οι πολίτες να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση πως η ανοχή μας εξαντλήθηκε. Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή και μια νέα προοδευτική κυβέρνηση που θα την βγάλει από τα αδιέξοδα της οικονομικής ανέχειας και της δημοκρατικής εκτροπής.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης.
  • Κατώτατο μισθό 800 ευρώ, τιμαριθμική αναπροσαρμογή μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, συλλογικές συμβάσεις παντού.
  • Ισχυρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και συνεχείς ελέγχους για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.
  • Μέτρα στήριξης της κοινωνίας απέναντι στην ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια.
  • Στήριξη ανέργων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
  • Διαφάνεια, δημοκρατία και δικαιοσύνη παντού.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς Κεντρική Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ώρα 10.30

Προσυγκέντρωση για την Αθήνα 10:30 π.μ. μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, στη γωνία Δραγατσανίου και Σταδίου.​

Share...

Διαβάστε επίσης...