Ξεκινά έργο ανάπλασης στην περιοχή του φαραγγιού “ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ”

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε μία ακόμη σύμβαση για την αναβάθμιση των υποδομών εναλλακτικού τουρισμού στην Π.Ε. Ευρυτανίας και συγκεκριμένα για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του φαραγγιού “ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ”

Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 240.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις:

  • Κατασκευή χώρου αναψυχής στο παρόχθιο πλατανόδασος, στο οποίο θα λειτουργούν αποδυτήρια, WC καθώς και κιόσκι ενημέρωσης επισκεπτών.
  • Επισκευή της κρεμαστής γέφυρας, καθώς και ανακατασκευή των μονοπατιών.
  • Κατασκευή θέσης θέας με κιόσκι στο δρόμο κατάντη του οικισμού της Στουρνάρας.
  • Κατασκευή θέσης θέας με κιόσκι στη σιδερένια γέφυρα στην έξοδο προς Ροσκά.
  • Περιφράξεις, σημάνσεις και τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης. 

Οι πιστώσεις για την υλοποίησή του είναι εξασφαλισμένες από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 12 μήνες.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συναρπάζει τους πάντες η ομορφιά στο φαράγγι “ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ” και εμείς ξεκινούμε έργο αρχικού προϋπολογισμού 240.000 ευρώ για να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο την περιοχή. Στόχος μας, να προχωρήσουμε στην αναγκαία επισκευή της κρεμαστής γέφυρας και σε πολλές ήπιες παρεμβάσεις, οι οποίες συνάδουν με το φυσικό περιβάλλον, για να δημιουργήσουμε μονοπάτια και χώρους αναψυχής στο πλατανόδασος και σε άλλα σημεία. Σας περιμένουμε όλους σε αυτή την υπέροχη γωνιά της Στερεάς Ελλάδας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός τόνισε: «Με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης και με την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων παρεμβάσεων, επενδύουμε στην αναβάθμιση των υποδομών του εναλλακτικού τουρισμού της περιοχής μας και πετυχαίνουμε δυο βασικούς στόχους. Αφενός διατηρούμε την ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος και αφετέρου δημιουργούμε υποδομές ώστε να παρέχονται οι στοιχειώδεις ανέσεις στους επισκέπτες. Αποτελεί βαθιά μας πεποίθηση ότι η δημιουργία υποδομών εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή, αποτελεί την βάση για τον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος και την ανάπτυξη του τουριστικού μας τομέα, ο οποίος δημιουργεί τόσο άμεσες όσο και έμμεσες θέσεις εργασίας».

Share...

nea

Next Post

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ πραγματοποιεί με επιτυχία άσκηση ασφαλείας της λιμενικής εγκατάστασης στο Εργοστάσιο του Μηλακίου

Δε Οκτ 24 , 2022
Πιστός στη δέσμευσή του να θέτει ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την Υγεία & Ασφάλεια των ανθρώπων του αλλά και των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ πραγματοποίησε και φέτος άσκηση ασφαλείας της λιμενικής εγκατάστασης του Εργοστασίου του στο Μηλάκι Ευβοίας.  Η ετήσια προγραμματισμένη άσκηση ασφάλειας στο Εργοστάσιο Μηλακίου, το οποίο λειτουργεί σύμφωνα με […]

Σας ενδιαφέρουν