Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει πως η COVID-19 εξακολουθεί να είναι μια παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε σήμερα πως η COVID-19 παραμένει μια παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σχεδόν τρία χρόνια αφότου κηρύχθηκε ως τέτοια.

Η επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ κήρυξε για πρώτη φορά την COVID-19 κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία στις 30 Ιανουαρίου 2020. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να βοηθήσει να επισπευσθεί η έρευνα, η χρηματοδότηση και διεθνή μέτρα δημόσιας υγείας προκειμένου να αναχαιτισθεί η ασθένεια.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ έχει πει τους τελευταίους μήνες πως ενώ οι θετικές διαγνώσεις μειώνονται σε κάποια μέρη του κόσμου, οι χώρες θα πρέπει να διατηρήσουν την εγρήγορσή τους και να ωθούν για εμβολιασμό τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

“Παρ΄όλο που η δημόσια αντίληψη είναι πως η πανδημία έχει τελειώσει σε κάποια μέρη του κόσμου, παραμένει ένα γεγονός δημόσιας υγείας που συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά και έντονα την υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού”, ανέφερε η επιτροπή του ΠΟΥγείας.

Η επιτροπή σημείωσε πως αν και ο αριθμός των θανάτων ανά εβδομάδα είναι ο μικρότερος αφότου ξεκίνησε η πανδημία, παραμένει ακόμη υψηλός σε σχέση με άλλους ιούς.

“Αυτή η πανδημία μας εξέπληξε πριν και μπορεί να μας εκπλήξει και πάλι”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥγείας Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Share...

nea

Next Post

Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους στην υπόθεση της 12 χρονης - Διαφωνία Ανακρίτριας και Εισαγγελέα για τον τρίτο

Τε Οκτ 19 , 2022
Στην φυλακή οδηγούνται μετά τις απολογίες τους στην 33η ανακρίτρια, οι δυο από τους 3 άνδρες που συνελήφθησαν με εντάλματα για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης του 12χρονου παιδιού από τον Κολωνό. Πρόκειται για τον 33χρονο και τον 34χρονο που κατηγορούνται για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής. […]

Σας ενδιαφέρουν