Ο Δήμος Θηβαίων ολοκληρώνει το ΣΒΑΚ Θήβας 

Προτάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την ενίσχυση της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών και ειδικότερα των ευπαθών ομάδων συζητήθηκαν κατά την ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και διαβούλευσης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας(ΣΒΑΚ) Θήβας.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, ο Δήμος Θηβαίων, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Κινητικότητα CIVINET και την ΜΣΜ Consulting, παρουσίασαν τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση του ΣΒΑΚ Θήβας.

«Το ΣΒΑΚ θα λειτουργήσει ως οδηγός για τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια, επιδιώκοντας τον σχεδιασμό της κινητικότητας με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο, το ποδήλατο και μέσα μετακίνησης φιλικά προς το περιβάλλον, ξεφεύγοντας από την παλαιότερη νοοτροπία που είχε στο επίκεντρό της το αυτοκίνητο», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν ουσιαστικές παρεμβάσεις, όπως η μείωση των ορίων ταχύτητας εντός της πόλης, ειδικά στον πυκνό αστικό ιστό, η ανακατασκευή και αναδιαμόρφωση πεζοδρομίων, η δημιουργία περιφερειακής οδού, η τοποθέτηση σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, καθώς και κίνητρα για επιλογή εναλλακτικών μέσων μετακίνησης, όπως το ποδήλατο.

Η ολοκλήρωση του ΣΒΑΚ, το οποίο θα περιλαμβάνει ρεαλιστικές προτάσεις και σαφείς στόχους για τη βελτίωση της αστικής κινητικότητας σε ορίζοντα 15ετίας, θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων, τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, μειώνοντας ταυτόχρονα την ατμοσφαιρική ρύπανση και βελτιώνοντας την ευρύτερη εικόνα της πόλης.

Share...

nea

Next Post

O Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο AURORA για την ανάπτυξη ανταγωνιστικής τεχνολογίας δέσμευσης CΟ2 στην παραγωγή τσιμέντου

Τρ Οκτ 18 , 2022
Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ δραστηριοποιείται ενεργά στη διαμόρφωση των τεχνολογικών εξελίξεων σχετικά με τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος. Με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα – πλαίσιο HORIZON EUROPE, ο Όμιλος συμβάλλει στις εξελίξεις της εφαρμοσμένης έρευνας σε καίρια περιβαλλοντικά θέματα. Το ερευνητικό έργο AURORA – Accelerated deployment of integrated CCUS chains based on solvent capture technology (Ανάπτυξη ολοκληρωμένης αλυσίδας Δέσμευσης, Χρήσης και Αποθήκευσης […]

Σας ενδιαφέρουν