Για την εξάλειψη της φτώχειας απαιτείται δράση και όχι απλές διαπιστώσεις!

Στην Ελλάδα του 2022, το 29% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με τη Eurostat, κατατάσσοντάς την στην τρίτη θέση στην Ευρώπη μετά τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία!

Εκατομμύρια εργαζόμενοι στη χώρα μας βρίσκονται υπό την απειλή φτώχειας ή αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, ενώ ο πληθωρισμός και η ακρίβεια καλπάζουν!

Η σημερινή Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας, κρούει τον κώδωνα για άμεσες και τολμηρές πολιτικές στα θέματα στέγης, διατροφής, υγειονομικής περίθαλψης και επικίνδυνων συνθηκών εργασίας!

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως αντίθετα, επιλέγει να βυθίσει τη χώρα στη μιζέρια και την απόγνωση επιδοτώντας την αισχροκέρδεια για τους λίγους! Αρνείται να προσαρμόσει μισθούς με βάση τον πληθωρισμό, να μειώσει τους φόρους, να επενδύσει στο κοινωνικό κράτος και να διαχειριστεί την ενέργεια ως κοινωνικό αγαθό!

Share...

nea

Next Post

Επίσκεψη Πούλου στο Τμήμα Αλλοδαπών και Ασύλου Βοιωτίας

Δε Οκτ 17 , 2022
Το Τμήμα Αλλοδαπών και Ασύλου Βοιωτίας, επισκέφθηκε σήμερα η βουλευτής Γιώτα Πούλου, όπου συναντήθηκε με τη νέα προϊσταμένη του Τμήματος, Σπυριδούλα Μπαφίνα και ενημερώθηκε για την λειτουργία της Υπηρεσίας και τις άμεσες προτεραιότητές της. Η κα Πούλου δήλωσε Το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, μόνο 4 μόνιμοι υπάλληλοι, ο ένας προς συνταξιοδότηση […]

Σας ενδιαφέρουν