Φυσικές Καταστροφές: κρίσιμος ο ρόλος της έγκαιρης προειδοποίησης!

Η συνεχής αύξηση των ακραίων φυσικών φαινομένων αποτελεί το «κόκκινο» σήμα που μας στέλνει ο πλανήτης για την εξάντληση των «αντοχών» του!

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τρεις φορές περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους εξαιτίας των φυσικών καταστροφών, παρά λόγω των πολεμικών συγκρούσεων…

Η φετινή Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών είναι αφιερωμένη στην έγκαιρη προειδοποίηση, ώστε να γίνει καθολική πρακτική στην επόμενη πενταετία.

Το Κράτος οφείλει να διατηρεί τον έλεγχο στον σχεδιασμό της αντιμετώπισης και διαχείρισης των φυσικών καταστροφών. Τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα δίνουν σημαντικές δυνατότητες στη μείωση των απωλειών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος, αλλά και της περιουσίας των πολιτών. Δυστυχώς, η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη μόνο ανασφάλεια και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην κοινωνία και σε αυτόν τον τομέα!

Share...

nea

Next Post

Αναποτελεσματική η κυβερνητική πρωτοβουλία για το μέλλον των επιχειρηματικών πάρκων

Πα Οκτ 14 , 2022
Ο βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.  Τόνισε ότι η Κυβέρνηση, εισηγείται ένα  ανεπαρκές νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα που κινείται σε αναποτελεσματική κατεύθυνση, δεν θα φέρει το αποτέλεσμα που σχεδιάζεται, καθώς […]

Σας ενδιαφέρουν