Όλα χάθηκαν σε 5 λεπτά … Βόλος – Λεβαδειακός 2-1

Την ήττα με σκορ 2-1 από τον Βόλο, γνώρισε το Σάββατο, ο Λεβαδειακός στο Πανθεσσαλικό, σε αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Συμπληρώσαμε σχεδόν το 1/3 του πρωταθλήματος με την ομάδα της Λιβαδειάς, να παραμένει χωρίς νίκη, έχοντας μόλις 3 ισοπαλίες και 5 ήττες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην προ τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η εικόνα της ομάδας, αν εξαιρέσουμε τον αγώνα στην Λαμία, δεν δικαιολογεί την βαθμολογική της θέση.
Στον προχθεσινό παιχνίδι η ομάδα του Γιάσμινκο Βέλιτς, έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο, είχε ευκαιρίες, προηγήθηκε στο σκορ, στο 53’ με τον Μουτίνιο, αλλά πλήρωσε το νεκρό χρονικό διάστημα των 5 λεπτών από τον 62’ έως το 67’ όπου δέχθηκε δύο φθηνά γκολ – Τάσο Τσοκάνη (62’) και Μίλος Ντέλετιτς (67’) – και παρ όλα αυτά αντέδρασε και θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα στην ευκαιρία με τον Τσιριγώτη στο 87’ που δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπήμένο στα πρώτα λεπτά, με τον Μουτίνιο (4’) να βρίσκει δίχτυα αλλά από την εξωτερική πλευρά ενώ το σουτ του Πάολο Φερνάντες (11’), στην αντίπερα εστία, βρήκε σε ετοιμότητα τον Ματέι Μάρκοβιτς.
Σε δύο περιπτώσεις, ο Μπόρις Κλέιμαν σταμάτησε ενστικτωδώς τον Ζόνας Τορό (25’, 31’) ενώ ενδιάμεσα ο Τσοκάνης (27’) σούταρε ψηλά από το ύψος του πέναλτι κι υπό ευνοϊκές συνθήκες.
Το πρώτο μέρος έκλεισε με δυο καλές ευκαιρίες για τους Θεσσαλούς, αλλά Ογκνιέν Οζέγκοβιτς (38’) και Νικολά Μεθκίδα (42’) δεν μπόρεσαν να σημαδέψουν σωστά.
Εν τέλει, ο Λεβαδειακός κατάφερε να βρει δίχτυα στο 53ο λεπτό, με το υπέροχο χτύπημα φάουλ του Μουτίνιο – η μπάλα «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν.
Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα
Κι αν το φάουλ του Φερνάντες δε βρήκε στόχο, στο 62’ ο αρχηγός Τσοκάνης, έπειτα από φάση διαρκείας, κατάφερε μέσα από την περιοχή να ισοφαρίσει σε 1-1.
Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 67’, με τον Μεθκίδα να κάνει τη σέντρα, την μπάλα να φτάνει στον Ντέλετιτς και τον πρώην άσο της ΑΕΚ να σκοράρει με το αριστερό.
Ο Λεβαδειακός έψαξε την ισοφάριση, ωστόσο τον Αλφρέντο Μεχία (84’) σταμάτησε ο Κλέιμαν ενώ την προσπάθεια του Θόδωρου Τσιριγώτη (87’) έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Ροντρίγκο Εσκοβάλ, με το 2-1 να είναι το τελικό σκορ.
Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)
Κίτρινες: Φερνάντες, Εσκοβάλ, Νοκέρτ
ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Αλχο, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Μεθκίδα (69’ Νοκέρτ), Φερνάντες, Ντέλετιτς (83’ Ματίγια), Οζέγκοβιτς (76’ Κούτσιας).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Μεχία, Μουτίνιο, Βρακάς (46’ Μπαχανάκ), Δούμτσιος (61’ Τσιριγώτης), Λιάγκας, Τορό (74’ Χάμοντ), Νίκας, Παναγιώτου (73’ Λούα Λούα), Βινίσιους, Τσάπρας.


Βέλιτς:
«Αδικήσαμε τους εαυτούς μας»

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς θεωρεί ότι το τελικό αποτέλεσμα στον αγώνα με τον Βόλο αδικεί τις προσπάθειες του Λεβαδειακού!
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι:
«Το σκορ μας αδικεί.
Ήταν ένα ισορροπημένο ματς.
Αδικήσουμε τους εαυτούς μας καθώς προηγηθήκαμε.
Είχαν και οι δυο ομάδες ευκαιρίες.
Σταματήσαμε να παίζουμε αφού προηγηθήκαμε.
Ο Βόλος μας τιμώρησε γι’ αυτό.
Είχαμε στο τέλος την ευκαιρία του Τσιριγώτη.
Μας αδικεί το αποτέλεσμα, πιο δίκαιη θα ήταν μια ισοπαλία, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται.
Η ομάδα εξελίσσεται και έχει καλύτερα στοιχεία σε σχέση με το ξεκίνημα, αλλά υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να αποφύγουμε, όπως την επιπολαιότητα και την αδράνεια.
Πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί στο πνευματικό κομμάτι».

Share...

Bynea