Συμμετοχή του Δήμου Λεβαδέων στην 3η Συνάντηση Εταίρων του “MUST-a-Lab”

Στις 5, 6 και 7 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε η 3η Συνάντηση Εταίρων στην πόλη Φουενλαμπράδα της Ισπανίας στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «MUlti-STakeholder Labs for migrants and stakeholders (MUST-a-Lab): Εργαστήρια πολλαπλών φορέων για μετανάστες και εμπλεκόμενους φορείς», διάρκειας τριών (3) ετών (2022-2024), με χρηματοδότηση του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κύριο στόχο υλοποίησης του “MUST-a-Lab” στη Λιβαδειά αποτελεί η διευκόλυνση της πρόσβασης των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν στην πόλη σε δομές υγείας, εκπαίδευσης, ενίσχυσης της απασχόλησης και σε διοικητικές υπηρεσίες καθώς, επίσης, και ο σχεδιασμός βελτιωμένων στρατηγικών που να προωθούν την κοινωνική ένταξή τους.

Ο Δήμος Λεβαδέων συμμετείχε στην 3η Συνάντηση Εταίρων μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης (Κ.Ε.ΔΗ.Λ.) μαζί με τον επικεφαλής εταίρο που είναι η πόλη Μέχελεν του Βελγίου και εκπροσώπους συγκεκριμένων δήμων και φορέων από την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο, την Αυστρία και τη Γαλλία. 

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης συζητήθηκαν θέματα, μεταξύ άλλων, που αφορούν στην ενίσχυση της συμμετοχικότητας των πολιτικών προσώπων, των διαφόρων φορέων και των μεταναστών στα εργαστήρια πολιτικών ένταξης στο πλαίσιο του Προγράμματος, την εκπαίδευση του εμπλεκόμενου προσωπικού, τις στρατηγικές ένταξης μεταναστών που εφαρμόζει κάθε Ευρωπαϊκή πόλη, σχετικές καλές πρακτικές και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Επίσης, αναλύθηκαν τεχνικές προώθησης και επικοινωνίας του σκοπού και των αποτελεσμάτων του Προγράμματος.  

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας τονίζει ότι η συμμετοχή του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “MUST-a-Lab”, θα συνδράμει σημαντικά στη βελτίωση της εργασιακής καθημερινότητας των φορέων που εμπλέκονται στις διαδικασίες ένταξης καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται στους υπηκόους τρίτων χωρών. Ο Δήμος Λεβαδέων θα συνεχίσει να επιδιώκει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες αυξάνοντας τη συμμετοχή του σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του.

 

Share...

nea

Next Post

Στον εισαγγελέα οδηγείται αύριο η μητέρα της 12χρονης, κατηγορούμενη για διακεκριμένη μαστροπεία

Τε Οκτ 12 , 2022
Η 37χρονη μητέρα της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης, οδηγείται αύριο το πρωί στον εισαγγελέα, κατηγορούμενη για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση. Η 37χρονη, που συνελήφθη το […]

Σας ενδιαφέρουν