
Ο βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση, απευθυνόμενη στους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών επαναφέρει στη Βουλή το ζήτημα της Ανατολικής Παράκαμψης Θήβας.
Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι η πόλη της Θήβας αντιμετωπίζει προβλήματα με την διέλευση της βαριάς υπερτοπικής κυκλοφορίας που ακολουθεί την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, μέσα από τον αστικό ιστό και τις δημοτικές οδούς της Θήβας και η οποία, μετά την εγκατάσταση και αύξηση των διοδίων στην είσοδο και την έξοδο της πόλης προς και από την Ε. Ο. Αθηνών-Λαμίας, αλλά και των μετωπικών διοδίων στο ύψος της Θήβας, έχει αυξηθεί ιδιαίτερα. Μάλιστα την τελευταία χρονική περίοδο, έχει καταστεί ιδιαίτερα προβληματική.
Παράλληλα, τονίζεται ότι τα προβλήματα σχετίζονται με την έλλειψη περιφερειακών οδών και ειδικά της Ανατολικής Παράκαμψης Θήβας, επιβαρύνοντας τις ήδη άσχημες κυκλοφοριακές συνθήκες της πόλης, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων και αποστέλλοντας μείζον πρόβλημα για την εύρυθμη λειτουργία της Θήβας, και ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη της περιοχής.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το έργο της Ανατολικής Παράκαμψης Θήβας, αν και έχει προεγκριθεί το 2000, αφορά την χάραξη 3,5 χλμ περίπου και έχει ως αφετηρία την συμβολή της με την ΠΕΟ Αθήνας – Θήβας και τέλος το σημείο διασταύρωσής της με την ΠΕΟ Θήβας – Χαλκίδας, περίπου 22 χρόνια μετά, δεν έχει ακόμα περατωθεί.
Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
- Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η πορεία υλοποίησης του εν λόγω έργου.
- Σε ποιες ενέργειες θα προβούν για να επιταχυνθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε το έργο, του οποίου η χωροθέτηση προεγκρίθηκε από το έτος 2000, να αρχίσει να υλοποιείται.
- Αν έχει εκπονηθεί σχετικό χρονοδιάγραμμα.