Τα θέματα που βάζει η “Στερεά Υπεροχής” στο Π.Σ

1 min read

Η περιφερειακή παράταξη “Στερεά Υπεροχής”, μέσω του επικεφαλής της Δημήτρη Αναγνωστάκη, απέστειλε ηλεκτρονική επιστολή προς το προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, ζητώντας τα παρακάτω, για την ερχόμενη συνεδρίαση:

i. Να αξιοποιηθεί η παρουσία του περιφερειακού συμβουλίου στο μαρτυρικό και ιστορικό Δίστομο και να γίνει συζήτηση-ενημέρωση, για την εξέλιξη του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων. Να ενημερώσει η περιφερειακή αρχή για τις όποιες ενέργειές της.

ii. Να συζητηθεί επίσης το οξύ θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, που έχει επιφέρει τεράστια αναστάτωση σε όλες τις περιφερειακές μας ενότητες και πιθανά θα επιφέρει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στους πολίτες, αναζητώντας η αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού, μια κοινά αποδεκτή και βιώσιμη λύση, κόντρα στις κυβερνητικές αυθαιρεσίες.

iii. Να απαντήσει και να αποσαφηνίσει τη θέση της η περιφερειακή αρχή, σχετικά με πιθανή κατάργηση αγροτικών εκτάσεων στο Κωπαϊδικό πεδίο, για κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, όπως αναφέρεται σε επιστολή που στάλθηκε στο προεδρείο, από τη Νεολαία Λιβαδειάς του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

iv. Να υιοθετηθούν τα ψηφίσματα διαμαρτυρίας, που εκδόθηκαν από τους πολίτες, τους φορείς και τους εργαζόμενους, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί τόσο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όσο και στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας. Το περιφερειακό συμβούλιο οφείλει να υπερασπιστεί το δημόσιο αγαθό της υγείας και να αποκρούσει λογικές ιδιωτικοποίησης του.

Τα λίγα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης καθώς και ο γραφειοκρατικός και διαχειριστικός χαρακτήρας τους, επιτρέπει να πραγματοποιηθεί μια συζήτηση για τα τόσο σοβαρά ζητήματα.

Share...

Διαβάστε επίσης...