«Άμεση και ενδελεχής έρευνα για το εργατικό ατύχημα σε Αιολικό Πάρκο, στη θέση “ΥΨΩΜΑ”  στο  Δίστομο»

Στη Βουλή έφερε το ζήτημα του εργατικού ατυχήματος σε Αιολικό Πάρκο, στη θέση “ΥΨΩΜΑ” του ΔήμουΔιστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης,καταθέτοντας ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων, προς τους υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Στην ερώτηση αναφέρεται ότι την Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022, σημειώθηκε εργατικό ατύχημα σε Αιολικό Πάρκο, στη θέση «ΥΨΩΜΑ» του Δήμου  Διστόμου. Συγκεκριμένα, ένας 25χρονος εργάτης έπεσε από ύψος 10-12 μέτρων την ώρα που εργαζόταν για την συντήρηση ανεμογεννήτριας σε Αιολικό Πάρκο, στη θέση «ΥΨΩΜΑ» του Δήμου  Διστόμου. 

Τονίζεται ότι o άτυχος εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς και στη συνέχεια, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, επισημαίνεται  ότι πρόκειται για ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα, το οποίο προστίθεται στα πολλαπλά τραγικά εργατικά ατυχήματα, που καθιστούν αναγκαία την διασφάλιση της επαρκούς τήρησης των μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τους αρμόδιους υπουργούς, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, να προβούν σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου αφ’ ενός μεν να διαλευκανθούν οι συνθήκες του εργατικού ατυχήματος, αφ’ ετέρου δε να απαντήσουν εάν προβλέπονταν και τηρούνταν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία.   

Ακόμα, να απαντήσουν πως αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση το φαινόμενο των αυξανόμενων εργατικών ατυχημάτων αλλά και τι μέτρα θα λάβουν ώστε οι συνθήκες εργασίας και τα μέτρα υγείας και ασφάλειας να είναι τέτοιου επιπέδου ώστε να αποφευχθούν τέτοιας φύσεως εργατικά και, κυρίως, να μην θρηνήσουμε νεκρούς.

Τέλος, ζητείται να κατατεθούν σειρά συγκεκριμένων εγγράφων, από τα οποία θα προκύψει εάν τηρούνταν οι προβλεπόμενοι όροι και οι κανόνες υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και θα ρίξουν άπλετο φως στις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος. 

Share...

nea

Next Post

Παγκόσμια ημέρα Εκπαιδευτικών 

Τε Οκτ 5 , 2022
Η σημερινή ημέρα Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, γνωστή επίσης ως Διεθνής Ημέρα Εκπαιδευτικών, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου. Καθιερώθηκε τιμώντας την ελεύθερη διδασκαλία η οποία υπογράφηκε το 1966 μέσω της απόφασης της UNESCO / ΔΟΕ για την σύσταση σχετικά με το καθεστώς των εκπαιδευτικών, που αναφέρεται στην κατάσταση και τις συνθήκες των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο. […]

Σας ενδιαφέρουν