Παγκόσμια ημέρα Εκπαιδευτικών 

Η σημερινή ημέρα Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, γνωστή επίσης ως Διεθνής Ημέρα Εκπαιδευτικών, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου.

Καθιερώθηκε τιμώντας την ελεύθερη διδασκαλία η οποία υπογράφηκε το 1966 μέσω της απόφασης της UNESCO / ΔΟΕ για την σύσταση σχετικά με το καθεστώς των εκπαιδευτικών, που αναφέρεται στην κατάσταση και τις συνθήκες των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο. Αυτή η σύσταση υπογραμμίζει τα πρότυπα σχετικά με την πολιτική των εκπαιδευτικών, την πρόσληψη και την κατάρτιση καθώς και την δια βίου εκπαίδευση τους, την απασχόληση και τις συνθήκες εργασίας τους. 

«Εύχομαι σε όλους τους Εκπαιδευτικούς καλή δύναμη στο έργο τους, δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα στην διαμόρφωση της Παιδείας και του πολιτισμού των κοινωνιών μας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Στερεάς Ελλάδας Κωνσταντίνος Γαλάνης.

Share...

nea

Next Post

Μήνυμα Γιώτας Πούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού

Τε Οκτ 5 , 2022
«Ο ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες»  Νίκος Καζαντζάκης Η 5η  Οκτωβρίου, ως Παγκόσμια ημέρα του Εκπαιδευτικού, είναι ημέρα εγρήγορσης και διεκδίκησης μιας εκπαίδευσης […]

Σας ενδιαφέρουν