Οι “Σηματωροί” του Δημήτρη Δήμου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαιρώνειας

 Ο γλύπτης Δημήτρης Δήμου ταξιδεύει τους σηματωρούς του, στην κοίτη του Βοιωτικού Κηφισού, από το Αρχαιολογικό μουσείο της Θήβας και τη γενέτειρα του την Θήβα, ξεκινά το  δεύτερο σταθμό στην Βοιωτική γη, παρουσιάζει το έργο του, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαιρώνειας από το Σάββατο 8 έως και την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Τα εγκαίνια έκθεσης θα γίνουν το Σάββατο στις 18:00 μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαιρώνειας, όπου ο γλύπτης Δημήτρης Δήμου θα ξεναγήσει τους επισκέπτες, παρουσιάζοντας το έργο του, τους δρόμους από όπου εμπνεύστηκε και δημιούργησε την γλυπτική ενότητα των «Σηματωρών, όπως επίσης και τους λόγους που επέλεξε να παρουσιάζει το έργο του σε Αρχαιολογικούς χώρους.

Στην συνέχεια την ίδια ημέρα 8 Οκτώβρη, στις 6:30 στον Αύλειο χώρο του Λέοντα της Χαιρώνειας, ο γλύπτης και Πρόεδρος του ΟΣΔΕΕΤΕ Χαράλαμπος Δαραδήμος, ο ζωγράφος Τάκης Βαρελάς, Μέλος του ΔΣ του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (εκπρόσωπος του ΕΕΤΕ) και ο  γλύπτης Δημήτρης Δήμου, αναζητούν στους «Σηματωρούς της εποχής» το στίγμα της εποχής τους στο σήμερα, στην μορφή και το περιεχόμενο τους, καταθέτοντας τις απόψεις τους για το έργο του Δ. Δήμου, άλλα και τις ατομικές και συλλογικές σχέσεις των ανθρώπων που διαμορφώνουν και αντανακλούν τα σύμβολα και τα έργα τέχνης και όχι μόνο.

Τη συζήτηση συντονίζει ο  Ηλίας Κατσίκας, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαιρώνειας «Ο Πλούταρχος».

Οι «Σηματωροί» του Δημήτρη Δήμου στο ταξίδι τους, επιμένουν να θέτουν ερωτήματα, που ζητούν απαντήσεις στην εποχή μας.

Αποτελούν γέφυρα  εξαγωγής συμπερασμάτων και επανατοποθέτησης των ιστορικών γεγονότων που σημάδεψαν την ανθρωπότητα έως και σήμερα.

Στις συνέχεια, στις 19:00 το ταξίδι των «Σηματωρών» συλλειτουργεί με την μουσική.

Η  σολίστ Εύα Φάμπα, σε ένα κιθαριστικό «TAΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ» σε διαφορετικές εποχές και διαφορετικούς τόπους με έργα μεγάλών συνθετών σε έργα των Σείκυλου,  Fr.Tarrega, Is.Albeniz, F.Sor, M.Diego Pujol, J.Strauss, Εύας Φάμπα, Κ.Τζωρτζινάκη, Μ.Χατζιδάκι, Δημ.Φάμπα,  κλείνει την βραδιά δίνοντας μια άλλη αίσθηση της τέχνης, η οποία πέρα από την καλλιτεχνική διάσταση των συνθετών και των έργων τους, γίνεται κάτω από τη επιβλητική μορφή του Λέοντα της Χαιρώνειας, η οποία  σηματοδοτεί ότι, οι αρχαιολογικοί χώρο και τα Μουσεία, είναι δημόσιο αγαθό και δεν είναι εμπόρευμα και πρέπει να προσφέρονται αδαπάνως στο λαό και την κοινωνία.

Share...

nea

Next Post

Βαγγέλης Αποστόλου: Βόμβα μεγατόνων τα σκουπίδια της Εύβοιας   

Δε Οκτ 3 , 2022
Παρέμβαση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πρώην Υπουργού, για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Εύβοιας: Το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Εύβοιας είναι γνωστό στους παροικούντες στο χώρο της Αυτοδιοίκησης ως βόμβα μεγατόνων. Μια πρώτη, ουσιαστική προσέγγισή του έγινε «κατόπιν εορτής» στη Γενική Συνέλευση του Περιφερειακού Φορέα […]

Σας ενδιαφέρουν