«Να εκτελεστούν τα έργα που θα θωρακίσουν την πολύπαθη περιοχή της λεκάνης  απορροής του Σπερχειού ποταμού και να επισπευσθεί ο ορισμός σιδηροδρομικών  δρομολογίων από την Hellenic Train».

1 min read

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας τοποθετήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων για το νέο Σχέδιο Νόμου «Διατάξεις για τις Δημόσιες Υπεραστικές και Αστικές Τακτικές Οδικές Μεταφορές Επιβατών, αναδιοργάνωση των εταιρειών ΟΣΕ Α.Ε. και ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και λοιπές διατάξεις».

Όπως δήλωσε ο κ. Χειμάρας:

«Θέλω να επισημάνω τις καθυστερήσεις της Hellenic Train, σε τρία ζητήματα: 

Πρώτον, στην εκκρεμότητα καθορισμού και χάραξης δρομολογίων, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους ο Σ.Σ. Μώλου. Είναι ένα ζήτημα το οποίο γνωρίζετε και υπάρχουν οι δεσμεύσεις πως μέσα στον Οκτώβριο θα έχει λυθεί, αλλά χρειαζόμαστε μια επίσπευση. 

Δεύτερον, στον καθορισμό καθημερινών δρομολογίων που θα διέρχονται από την παλιά γραμμή του Σ.Σ Κάτω Τιθορέας, του Δήμου Αμφίκλειας-Ελάτειας, που θα επιλύουν το συγκοινωνιακό αποκλεισμό του παραπαρνάσιου πεδίου.

Τρίτον, στην ανάγκη δημιουργίας, εκτός της Λάρισας, μιας επιπλέον ενδιάμεσης στάσης για το τραίνο «Ασημένιο Βέλος», στον Σ.Σ. Λιανοκλαδίου, με αμελητέα πιστέψτε με, καθυστέρηση στους χρόνους ταξιδιού της αμαξοστοιχίας».

«Τα ξημερώματα της 12ης Δεκεμβρίου του 2021, είχαμε μια έντονη βροχόπτωση με τραγικά αποτελέσματα. 

Τόνοι λάσπης κάλυψαν τα πάντα. Το νερό σε σπίτια και επιχειρήσεις ξεπέρασε το 1,5 μέτρο. 

Γνωρίζω πως δεν αφορά το νομοσχέδιο, όμως πρέπει να λάβουμε όλοι σοβαρά υπόψη, το γεγονός πως οι κάτοικοι και επιχειρήσεις της περιοχής, αναγκάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα να προβούν σε κινητοποιήσεις στις κεντρικές πλατείες της Λαμίας, διεκδικώντας, εν έτη 2022, το αυτονόητο.

Να μπορούν να ζήσουν χωρίς να φοβούνται τα καιρικά φαινόμενα».

Βίντεο τοποθέτησης: 

Share...

Διαβάστε επίσης...